De wedstrijd tegen Team Alkmaar/Sportstars VR1 ontwikkelde zich vrijdagavond precies zoals trainer Symen Abe Hoekstra voorspeld had. Vanaf de start zetten de vrouwen uit de ‘kaasstad ‘ druk op de verdediging van Drachtster Boys/HR Piping. En waar in de voorbereiding besproken was hoe daar mee om te gaan, bleek de boze praktijk weerbarstig.

Bron: Drachtster Boys

Natuurlijk is Team Alkmaar een redelijk ingespeeld team met veel ervaring en met 2 nieuwe speelsters, maar toch hadden de Drachtster vrouwen niet hun avond. Met 1 uitzondering en dat was keepster Anna Reitsma. Maar zoals vaker gememoreerd, als de keepster de beste speelster is dan gaat er iets fout.

En fout ging het bij de Drachtster meiden…keer op keer verkeerde keuzes, foute inspeelballen, balverlies op eigen helft etc. etc. dus was het niet verwonderlijk dat Team Alkmaar op 1-0 kwam in de 12e minuut door een doelpunt van Inge Woldhuis. Dit was tevens de ruststand.

Jessie Prijs scoorde wel 2x maar dat was niet genoeg voor een overwinning. Foto: Tibbesma Fotografie

De 2e helft bood, behalve de laatste 6 minuten, aan Drachtster kant weinig meer dan de 1e helft dus mag je wel spreken van een collectieve off-day van Drachtster Boys/HR Piping. Want na 3 minuten spelen stond er reeds 3-0 op het scorebord (Suzanne Deckers en nogmaals Inge Woldhuis). De score aan Drachtster kant werd geopend door Jessie Prijs op aangeven van Esther van Toledo; 3-1.

De meevoetballende keepster zou soelaas kunnen bieden. Bijna kwam de 3-2 op het scorebord echter Tjitske Sikma scoorde vorige week wel bij de 2e paal maar deze week niet. De 4-1 werd in de 37e minuut gemaakt door Nathalie Vargas, wanneer Drachtster Boys met meespelende keep speelt. In de laatste minuut maakt Jessie Prijs als meespelende keep het leed iets zachter door de 4-2 nog te maken.

Snel vergeten deze match want het was van Drachtster kant onder de maat. Op naar volgende week vrijdag 4 oktober als de vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping thuis spelen om 20.30 uur tegen KTP Nieuw Roden VR1 in de Snij Noordhal in Drachten.