Wederom verlies voor Drachtster Boys/HR Piping VR

Vrijdagavond –Goede Vrijdag– werd de voorlopige, laatste Friese derby in de landelijke Eredivisie Vrouwen tussen zv Libertas/Weed Free Service VR1 en Drachtster Boys/HR Piping VR1 gespeeld.

Bron: Drachtster Boys (Foto: Meint de Vries)

Drachtster Boys moest winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de Play-Offs, maar dan moest Feyenoord Futsal ook verliezen van Exstudiantes Zwolle.

Maar dat zat er niet in voor de Drachtster zaalvrouwen van Symen Abe Hoekstra. Feyenoord Futsal won overduidelijk met 7-3 van de zaalvrouwen uit Zwolle en Drachtster Boys verloor met 4-1 van zv Libertas. Drachtster Boys dat overduidelijk bezig was met haar bijna laatste kunstje, speelde onrustig en kon de focus niet vinden om de kansen die er volop waren –vooral in de eerste helft– te verzilveren.

Drachtster Boys ging bij het startsein gelijk in de aanval met meespelende keepster Anna Reitsma spelen om zoveel mogelijk druk te zetten op de verdediging van Libertas en zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Kansen kwamen er volop de eerste 10 minuten van de eerste helft. Amber Werkman schoot met een perfecte bal hard voorlangs naar de tweede paal, maar Suzanna Deckers was net een stap te laat om de bal binnen te schieten. Even later was het net andersom, Suzanna bediende Amber, maar ook die was net een stap te laat. Aafke de Hoek raakte vanuit een corner de bal net niet goed.

Na 11 minuten kreeg Libertas even grip op de wedstrijd na het doelpunt van Josefien Slump. Drachtster Boys raakte de bal kwijt bij de middenlijn en uit een counter speelde Libertas het goed uit. Josefien Slump schoof de bal onder keepster Reitsma door: 1-0. Drachtster Boys bleef aanvallen en na een time-out –een minuut voor het rustsignaal– werd een ingestudeerde aanval niet goed afgerond. Keepster Laura Hummel moest er even geblesseerd af, Drachtster Boys treurde nog even na, maar Libertas hervatte het spel snel met een lange bal op de attente Silke van der Wal: 2-0. En gelijk na de aftrap was Drachtster Boys nogmaals niet bij de les en schoof Sam Bosma de 3-0 binnen.

De tweede helft kwam Drachtster Boys nog even terug door een mooi schot van Suzanna Deckers over keepster Laura Hummel heen (3-1), maar de dames kwamen niet meer in hun spel. Libertas kreeg vleugels en speelde de bal makkelijk rond. Drachtster Boys kon alleen nog maar achter de speelsters van Libertas aan lopen, maar kwam er zelf amper nog uit. Sam Bosma zette nog één keer Silke van der Wal vrij voor de goal en de wedstrijd was gespeeld: 4-1. Drachtster Boys probeerde nog wel aan te vallen in de laatste 10 minuten –met de ingekomen keepster Richelle Gordijn– maar had het te druk om bij het vele balverlies zv Libertas van scoren af te houden. Eindstand 4-1.

Volgende week speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 echt haar laatste wedstrijd, uit in Gorinchem tegen ZVG Cagemax, maar dit gaat dan nergens meer om.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK