0 0
Leestijd:1 Minuten, 50 Seconden

In Wehl was het verrassend dat FC Gelre nog drie punten wist te pakken. De bezoeksters pakten een 0-2 voorsprong door doelpunten van Marit Kunst en Myra Wijngaarden. Het is Iris Thus (FC Gelre) die voor rust nog 1-2 maakt. Joelle Groot scoort 1-3 en de overwinning is dichtbij. Feller spel van de Gelderse vrouwen leidt tot 2-3 door Marley Renner. Coach Johannis (FC Gelre) neemt 3 minuten voor tijd een time out. Een minuut voor tijd wordt het 3-3. Het lijkt onmogelijk maar in de laatste minuut scoort Iris Thus (FC Gelre) de winnende.

Marius Privee  Wiebe Kooiker

In Groningen voetbalde Drs. Vijfje er lekker op los tegen een futloos Hovocubo. De thuisploeg, luid toegezongen vanaf de tribune, neemt voor de wissel een 4-0 voorsprong door Jose de Jonge, Tjitske Anouk Sikma en Annebel ten Broeke (2). Nadat de thuisploeg 5-0 scoort (Tessa Spijker), kan de Hoornse formatie eindelijk scoren door Nina van der Mast. De bezoekers proberen met een meespelende keeper de aansluiting te vinden. Hier maakt Drs. Vijfje gebruik van door doelpunten van Arte Brueren en Jose de Jonge en wint met 7-1.

De vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau pakten vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning op Pro Futsal Club uit Apeldoorn. Na drie minuten scoorde Stefanie Gorter voor de thuisploeg. Vlak daarna zetten Simone Pelgrim en Margriet Roos PFC op voorsprong. Het is na de wissel dat Danique Nagel (Reiger Boys) vanaf rechts de gelijkmaker maakt. De formatie van Wouter Moraal voelt dat er meer in zit. Het is de talentvolle Anika Schulte die de winnende treffer scoort.

De vrouwen van Avanti/Keuning Advocaten kregen bezoek van Zuidoost United. De thuisploeg werkt hard voor de punten. Voor de wissel is het door goed weerstand van de thuisploeg slechts 0-1 voor de Amsterdammers. Na rust wordt het verschil duidelijker. De groen-roden lopen uit naar 1-5. Het doelpunt van de Friese vrouwen werd gemaakt door Femke Reitsma.