0 0
Leestijd:3 Minuten, 26 Seconden

Gorinchem – 13 september 2019 maakten de dames van ZVG/Cagemax officieel het debuut in de Eredivisie. Precies drie maanden later stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander van toen en nu: G.S.F.V. Drs. Vijfje uit Groningen.

Bron: ZVG ( Foto’s: Den Uijl Fotografie)

In Groningen verloor ZVG/Cagemax ongelukkig met 4-3, maar zoals assistenttrainer Adnan Abdi toen al aangaf: “Bij de return zijn we een stuk verder in onze ontwikkeling en blijven de drie punten in Gorinchem, 100%”.

ZVG/Cagemax begon met een behoudende tactiek aan de wedstrijd. Inzakken tot iets op de eigen helft, de ruimtes achterin klein houden en van daaruit proberen toe te slaan. Alhoewel Drs. Vijfje moeite had om door de hechte defensie van ZVG/Cagemax heen te combineren, onder aanvoering van de zeer sterk spelende keepster Hannah van den Heuvel en laatste vrouw Patricia Looijen, viel na 4 minuten toch de 0-1.

De tactiek van ZVG/Cagemax werkte goed, want Drs. Vijfje oogde regelmatig gefrustreerd en maakte in de fase voor rust de ene na de andere overtreding. Met nog 38 seconden voor rust op de klok kreeg ZVG/Cagemax de grootste kans van de eerste helft. Kayla van den Boomgaard mocht aanleggen voor een tien metertrap. Helaas werd deze te wild ingeschoten en haar poging ging over de goal.

Ruststand: 0-1

Mooi om te zien was dat er vanuit de spelersgroep werd aangegeven om meer druk te gaan zetten de tweede helft. De dames waren er van overtuigd dat de behouden tactiek werkte, maar om de Groningse tegenstander op de knieën te krijgen moest er wat gebeuren. Over ontwikkeling gesproken!

In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden zouden de dames van ZVG/Cagemax de tegenstander de tweede helft geen lucht geven. Vanaf het fluitsignaal werd de druk opgevoerd en na zes minuten na rust mocht Esther Lakerveld aanleggen voor een vrije trap. In eerste instantie werd deze nog gekeerd, maar Esther was er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen aan te schieten.

Drs. Vijfje kwam nauwelijks meer tot vlotlopende aanvallen. Als dat al een keer lukte bleek Hannah een te grote sta-in-de-weg. Dit seizoen moest ze lang op haar kans wachten, maar vandaag bewees ze zichzelf en haar teamgenoten een goede dienst.

Ondertussen tikte de klok verder door en bleef ZVG/Cagemax jagen op de voorsprong. Met nog vier minuten op de klok mocht Daniëlle Kortlever een corner nemen die door Kayla richting de tweede paal werd geschoten. Via het uitgestoken been van de keepster van Drs. Vijfje vloog de bal de lucht in en stond Sanne Brand klaar om ZVG/Cagemax op voorsprong te koppen: 2-1.

De goed fluitende scheidsrechters vonden dat Drs. Vijfje ook in de tweede helft teveel overtredingen bleef maken en met nog minder dan twee minuten op de klok kreeg ZVG/Cagemax wederom een tien metertrap. Ditmaal mocht Esther aanleggen voor de beslissing in de wedstrijd en eindelijk weer eens drie punten voor ZVG/Cagemax. Oog in oog met de keepster, kogelhard raak: 3-1.

De opluchting bij de speelsters, staf en supporters was zicht- en hoorbaar! In de laatste minuut bleef ZVG/Cagemax aanzetten en zorgde Esther met haar derde goal van de avond voor de 4-1 eindstand!