Conceptprogramma’s Eredivisie, Eredivisie Vrouwen en Eerste Divisie A + B zaalvoetbal 2021/2022

De conceptprogramma’s voor de Eredivisie, Eerste Divisies en de Eredivisie Vrouwen zaal voor seizoen 2021/’22 zijn bekend.

Eredivisie

De Eedivisie zaalvoetbal wordt in het seizoen 2021/’22 gespeeld in twee fasen en vervolgens afgesloten met de Play-Offs. Hovocubo-trainer Sander van Dijk heeft de loting verricht voor de eerste fase waarin per club is bepaald tegen welke twaalf tegenstanders ze zullen uitkomen.

De Eredivisie zaalvoetbal start het seizoen 2021/`22 met zestien clubs. De stand na twaalf wedstrijden bepaalt hoe de clubs de competitie vervolgen in de tweede fase. De nummers een tot en met acht spelen vanaf 18 februari 2022 een volledige competitie om zich te plaatsen voor de Play-Offs. De nummers negen tot en met zestien gaan vanaf 18 februari 2022 door in een volledige competitie om degradatie te ontlopen. De kampioen van deze poule heeft een extra kans om zich te plaatsen voor de Play-Offs.

De eerste fase van de competitie 2021/`22 start op vrijdag 10 september. Twee wedstrijdronden zijn gepland op zondag (3 oktober en 21 november). FC Eindhoven vs FC Marlene is de eerste topper op 17 september. Een week later vindt de eerste derby plaats. FC Eindhoven gaat dan op bezoek bij FCK/De Hommel. De befaamde Hoornse derby – HV/Veerhuys tegen Hovocubo – staat gepland op 5 november. Voor Texel ’94 is een uitzondering gemaakt. De eilandclub speelt de thuiswedstrijden in de eerste fase standaard op de zaterdag.

Eredivisie

Eerste divisie A en B

In beide poules starten komend seizoen elf teams. Zij trappen de competitie af op vrijdag 17 september 2021. Tijdens de FEURO worden er geen wedstrijden ingepland. De laatste speelronde staat gepland op 13 mei 2022.

Eerste Divisie A

Eerste Divisie B

Eredivisie Vrouwen

Komend seizoen start de Eredivisie Vrouwen met tien teams. De seizoensopening kent direct een topper tussen twee titelkandidaten: TPP/Futsal Feyenoord – Drachtster Boys. Een week later gaan de overige teams van start.

De laatste speelronde staat gepland op 28 april 2022. Vanaf 6 mei strijden de nummers één tot het vier om het kampioenschap van Nederland.

Eredivisie Vrouwen

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK