Creatief voetbal met DCG en ASV LEBO op het veld en in de zaal

Het spel van de toekomst vraagt om creatieve spelers. Daarom is het van belang om jeugdige spelers op verschillende manieren uit te dagen en verder te kijken dan alleen veldvoetbal.

Bron + Foto: ASV LEBO

Met dit in gedachten zijn DCG en ASV LEBO in januari jl. een pilot gestart om veldvoetbal te combineren met zaalvoetbal. DCG traint normaal 3 keer per week op het veld en speelt in het weekend een wedstrijd. Gedurende deze pilot met ASV LEBO trainde de jeugd twee keer per week op (kunst)gras en één keer binnen in de zaal. Daarnaast speelden de jongens twee wedstrijden; in de zaal en op het veld.

Al snel bleek de combinatie van veld- en zaalvoetbal een grote invloed te hebben op het spelniveau van de jeugdige spelers. De jongens leerden door het spelen in de zaal sneller te reageren, combineren en het verbeteren van hun behendigheid. Wat allemaal óók zijn voordeel deed op het (kunst)gras. 

Het resultaat van deze pilot liegt er niet om. Zowel in de zaal als op het veld wisten de spelers zich tot in het linker rijtje te spelen en eindigden bovenaan in de poule. 

Zowel de trainers van DCG als de trainers van ASV LEBO zijn positief over de start van een unieke samenwerking tussen de verenigingen. Mede hierdoor is besloten om de samenwerking voort te zetten en voor komend seizoen 2020-2021 de pilot om te zetten naar een vast onderdeel binnen de jeugdopleidingen van ASV LEBO en DCG. 

DCG en ASV LEBO kijken uit naar een goede samenwerking waar het Amsterdamse voetbal van zal profiteren. 

Wij wensen alle partijen veel succes komend seizoen!

Zaalvoetbal op het kunstgrasveld

Door de gevolgen van het coronavirus was het trainen in de zaal niet mogelijk. Dit terwijl de selectie van ASV LEBO zich wel dient voor te bereiden op het komende seizoen Eredivisie zaalvoetbal. De Amsterdamse voetbalvereniging RKSV DCG heeft in deze vreemde tijd haar veld beschikbaar gesteld voor onze selectie. Zo heeft de selectie van ASV LEBO, inclusief haar nieuwe spelers, toch een goede start van hun seizoen kunnen maken. 

Nogmaals bedankt RKSV DCG namens heel ASV LEBO.  

DCG en ASV LEBO kijken uit naar een goede samenwerking waar het Amsterdamse voetbal van zal profiteren. 

Wij wensen alle partijen veel succes komend seizoen!

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK