Het zaalvoetbalseizoen 2020/2021 is deze week eindelijk begonnen, nadat eerder al vele opwarmetjes succesvol waren verlopen en maandag jl. de aftrap al was van zowel de landelijke- als disctrictsbekerwedstrijden.

Voor de competitie kende de Eredivisie de afgelopen dagen de officiële start van dit seizoen, waarbij gelijk al (enorme) verrassingen vielen te noteren. En –heel opvallend– er is geen gelijkspel genoteerd!

Groene Ster Vlissingen deed van zich spreken door FC Eindhoven Futsal met maar liefst 6-1 te verslaan. Een ongekend goede start voor het team uit Vlissingen derhalve dat –met de nieuwe voorzitter Hicham Nabil– weer om de Play Off wil (gaan) strijden.

ZVV Den Haag moest zijn meerdere erkennen in Tigers Roermond. Het team van Chaib Ramdani is geen enkel moment in de problemen gekomen en zette een goede pot neer, waarbij beide teams overigens voor een grotere uitslag hadden kunnen zorgen: 4-7.

In Amsterdam was het altijd onvoorspelbare HV/Veerhuys te sterk voor a.s.v. LEBO. Lang leek het er op dat deze wedstrijd geen winnaar zou krijgen, echter 5 minuten voor tijd werd dit door een knullig moment voor doelverdediger Barry Smit ineens gewijzigd en pakte HV/Veerhuys alsnog de 3 punten: 1-2.

Nieuwkomer Leekster Eagles/Amysoft had in Leek een zware dobber in en aan FCK De Hommel, dat voortvarend startte. Leekster Eagles herstelde enigszins, liet zien dat ze wel mee konden maar dat de afwerking nog te wensen over laat, waardoor FKC De Hommel de wedstrijd vrij simpel naar zich toe kon trekken: 3-7.

Het ambitieuze AGOVV/Futsal Apeldoorn kende een valse start. White Stones ging met 1-8 aan de haal, waardoor White Stones m.i. een van de grootste (zo niet de grootste) verrassing(en) van deze speelronde is. De komende tegenstander (a.s.v. LEBO) is bij deze gewaarschuwd.

FC Marlène had promovendus BE ’79 op de agenda staan en speelde een prima wedstrijd, waardoor BE ’79 steeds achter de feiten aan liep. Uiteindelijk was een 7-2 overwinning voor de thuisploeg wel een juiste afspiegeling van deze wedstrijd.

Nieuwkomer Texel ’94 overrompelde ZVV Volendam, dat op hun beurt een slordige wedstrijd speelde, waarbij weinig inzet en te veel fouten maken de basis was voor de ruime nederlaag. Met deze overwinning heeft Texel ’94 hun visitekaartje afgegeven en zijn ze ook de enige debutant die 3 punten pakt: 9-3.

Hovocubo kende geen genade met Feyenoord Futsal en stuurde dit team dan ook met dubbele cijfers (10-2) naar huis. Hovocubo is deze week dan ook spekkoper, want ze pakken hierdoor gelijk de koppositie in de competitie.