FCK De Hommel verzuimt om de koppositie van a.s.v. LEBO over te nemen (incl. videofragment van het mooiste doelpunt van de week/maand)

0 0
Leestijd:4 Minuten, 2 Seconden

Er waren vrijdag jl. nogal wat verrassende uitslagen in speelronde 12 van de Eredivisie. Hovocubo “slachtte” FC Eindhoven af met een 10-3 nederlaag en het onberekenbare HV/Veerhuys toonde geen medelijden met FCK De Hommel (12-5), waardoor laatstgenoemde verzuimde om de koppositie van a.s.v. LEBO over te nemen, dat op hun beurt twee punten morste bij Futsal Apeldoorn (3-3).

Het houdt de competitie alleen maar levendig en spannend, want runner-up FC Marlène ziet het gaatje naar de Play Off kandidaten steeds kleiner worden en “onderin” (plaats 7 t/m 10) wordt er hard gevochten om nacompetitie te voorkomen. Een mooier scenario kan een competitie dan ook niet krijgen!

Hovocubo 1 – FC Eindhoven 1 (10-3)
Een wedstrijd tussen twee giganten van het Nederlandse zaalvoetbal. Hovocubo dat nog steeds in de running is voor de dubbel en FC Eindhoven dat dit seizoen uitsluitend nog voor het kampioenschap kan gaan. Het werd (uiteindelijk) een pijnlijke nederlaag voor FC Eindhoven; 10-3 verliezen van een opponent die normaliter van hetzelfde kaliber is, is zeer pijnlijk en zal dan ook wel hard aankomen bij de Eindhovenaren.

HV/Veerhuys 1 – FCK De Hommel 1 (12-5)
Het meest onberekenbare team van de Eredivisie (HV/Veerhuys) had geen moeite met de tot nu toe sterk acterende promovendus, FCK DE Hommel. Ondanks de vroege voorsprong van FCK De Hommel, was het HV/Veerhuys dat de wedstrijd al snel onder controle had en bij rust al een voorsprong van 6-2 had genomen. Na rust haakte FCK De Hommel nog wel aan, maar HV/Veerhuys liet de marge niet verder komen dan 3 en uiteindelijk werd de marge zelfs nog vergroot naar 7, waarbij topscorer van de Eredivisie (Younes Darri) maar liefst 6x scoorde en zijn totaal voor dit seizoen op 26 bracht.

ZVV Volendam 1 – Feyenoord Futsal 1 (3-4)
In en tegen Volendam is het normaliter altijd lastig, dat wordt ook dit seizoen weer door menig team ondervonden. Al is klaarblijkelijk de “vernedering” van vorige week tegen a.s.v. LEBO 1 (1-10) nog niet goed verwerkt in het kamp van Hjalmar Hoekema. Feyenoord Futsal nam al vrij snel brutaal de leiding, echter ZVV Volendam herstelde zich goed, maakte al vrij snel gelijk (tevens de ruststand) en nam vrij snel na rust zelfs een 2-1 voorsprong. Het was dan ook een wedstrijd die alle kanten op kon, maar uiteindelijk scoorde Feyenoord Futsal in de laatste seconden de bevrijdende 3-4.

Futsal Apeldoorn 1 – a.s.v. LEBO 1 (3-3)
Fustal Apeldoorn heeft dit seizoen duidelijk de impuls gekregen om mee te doen om de Play Off, maar het gaat ze waarschijnlijk niet lukken aangezien ze momenteel al 8 punten achterstand hebben op de nummer 4 (3 teams met 24 punten) en FC Marlène dus aan een zeer goede reeks bezig is (12 punten uit 5 wedstrijden). Desondanks blijft het een team met veel mogelijkheden en dat ondervond koploper a.s.v. LEBO vrijdag jl. ook. Futsal Apeldoorn nam in deze wedstrijd de leiding, echter a.s.v. LEBO vocht zicht terug naar een 1-2 voorsprong. Daarna was Futsal Apeldoorn weer het meest doeltreffende team (mede door een fantastisch doelpunt van Mo Bendadi, zie hieronder het videofragment), echter a.s.v. LEBO scoorde in de 39e minuut de gelijkmaker en wist hierdoor er toch nog een punt uit te slepen.

Werelddoelpunt Mo Bendadi Futsal Apeldoorn – ASV Lebo 24-01-02020

🏴‍☠️Wat een wereldgoal…!! Dan speel je tegen de koploper〽️ #AsvLebo en weet je dat er iets extra gevraagd wordt van je als speler. U vraagt, en #MootjeBendadi levert een wel heel speciale 2 -2!! De uitstekend gevulde tribunes gingen vanavond compleet uit hun dak. Dit is wat zaalvoetbal zo mooi maakt. Kijk en geniet.⚽️⚽️De wedstrijd eindigde trouwens in een 3 – 3 gelijkspel. Een uitgebreide samenvatting van deze wedstrijd later dit weekend. Wij gaan ondertussen nog even nagenieten van deze #mustsee goal. #GELOOF #STRIJD #PASSIE#stimenz #Youngster #futsalworldcom #Destentorsport #apeldoornsport #hetgeldersevoetbal #indebuurtapeldoorn #DeHeusMakelaardij #Prosportcentrum #knvbzaalvoetbal #Sporthaldemheen #stichtingdethuishaven #EredivisieZaalvoetbal #voetbalinside#bramjonkerfotografie #visubal

Posted by Futsal Apeldoorn on Friday, 24 January 2020

Tigers Roermond/Yildrim Group 1 – ZVV White Stones 1 (8-0)
Een wedstrijd waarbij van te voren al bekend zou zijn wie er zou winnen, maar de uiteindelijke uitslag nog onbekend was. Tigers Roermond had vandaag een makkelijke avond en kon hun doelsaldo dan ook opvijzelen (iets dat ook noodzakelijk lijkt, want t.o.v. de concurrentie lopen ze beduidend achter). De uiteindelijke uitslag (8-0) zegt dan ook al genoeg over deze wedstrijd, maar helaas ook over ZVV White Stones; een team dat dit seizoen met veel blessures/tegenvallers kampt en dat is op dit niveau niet op te vangen als promovendus.

FC Marlène 1 – Groene Ster Vlissingen 1 (7-3)
FC Marlène 1 is de grote runner-up momenteel en ziet een plaats in de Play Off steeds meer naderen. Daarentegen is Groene Ster Vlissingen dit seizoen minder nadrukkelijk aanwezig in vergelijking tot vorig seizoen, mede door het vertrek van enkele basisspelers. Tot aan de rust kon Groene Ster Vlissingen het (aardig) bijbenen, namen zelfs een 0-2 voorsprong, echter moest wel toelaten dat FC Marlène voor rust nog langszij kwam. Ondanks dat Groene Ster Vlissingen goed aan de 2e helft begon en daardoor een 2-3 voorsprong nam, herpakte FC Marlène zich en werd er een eindstand van 7-3 op het scorebord gebracht. Met dit resultaat en de overige uitslagen nadert FC Marlène steeds meer de top 4 van de ranglijst.