Met Barry de Wit in de goal en zonder de zieke Yoshua St. Juste en met een tribune die leger was dan normaal door de ‘concurrerende’ activiteit bij de Westfriezen (opening hernieuwd complex met wedstrijd tussen de Westfriezen en ex-international), begon Rudy Monden aan zijn laatste invalbeurt als coach.

Hovocubo

Wanneer vijf minuten gespeeld zijn heeft de doelman van de Tigers Bence Meszaros de bal al drie keer van de doellijn gehaald op een inzet van Hovocubo. Pas twee minuten later is het Karim Mossaoui die na een prachtige individuele actie gevolgd door een schot Hovocubo op voorsprong zet. Hovocubo voortduend in de aanval en de ploeg uit Roermond voortdurend in de verdediging. Een schot van Faisel die op de lat in schoonheid uiteen spat voorkomt dat Hovo de voorsprong verder wordt uitgebreid. Aan de andere kant is het een snelle counter van Illias Arssi die Barry de Wit kansloos achter laat. Hovo raakt van deze tegenslag niet van de rel en blijft in een goed collectief voetballen met soms prachtige combinaties. En zo schiet Zakaria Amrani Hovo weer op voorsprong waarmee de ploegen gaan rusten.

In de tweede helft wordt zichtbaar dat de batterij om een goede verdedigende stelling te nemen bij de Roermonders op raakt en krijgt Hovo volop kansen. Maar die eindigen weer op de vuisten van de altijd goed keepende Bence Meszaros of opnieuw tegen de paal zoals weer een knal van Faisel Mellah. Ook nadat Amir Molkârâi het veld met een voetblessure moet verlaten blijft Hovo tempo maken en de druk opvoeren. Dit resulteert op een vijf één eindstand in het voordeel van de Hoornaren met doelpunten van Zakaria Amrani (2x) en Karim Mossaoui.

Het Nederlands team vertrekt volgende week naar Malta voor een interland waardoor de competitie een week stil ligt. Daar zullen naar alle waarschijnlijkheid een groot aantal Hovocubanen in wedstrijdritme blijven wanneer ze geselecteerd worden door bondscoach Max Tjaden.

Een wedstrijd die u beslist moet komen bezoeken is op 28 september in Heerhugowaard. Dan is de onvervalste streekderby tussen FC Marlène en Hovocubo in Sporthal Waardergolf om 21.30 uur.

De eerste thuiswedstrijd in Sporthal de Opgang is op vrijdag 5 oktober wanneer de volgende streekderby plaats vindt: Hovocubo – Volendam (met Horinees en ex-Hovocubaan Jeroen de Groot in de gelederen).