Hovo wint in bloedstollende eindfase (incl. VIDEO)

Vorige week was het FC Eindhoven dat aan het langste eind trok, in de tiende speelronde was het Hovocubo die dat geluk aan haar zijde had. Wederom in een wedstrijd van zeer hoog niveau, met name in de tweede helft.

Zonder Amir Molkârâi en Kevin Tromp begon Hovocubo aan deze wedstrijd. En beide ploegen knallen er gelijk in met vroege kansen over en weer. Het is de thuisploeg die als eerste weet te scoren in minuut zes. Wanneer Hovocubo de rechterflank onvoldoende afdekt zit Ishak Belhaj er als de kippen bij om door te lopen en de bal langs Dave Stet te prikken. Hierna wordt duidelijk dat Futsal Apeldoorn deze stand vooral wil verdedigen en zich in het eigen doel ingraaft door klein te verdedigen. De pech is ook nog dat Zakaria Amrani zich verstapt en uiteindelijk niet door kan. Hovocubo komt een aantal keer dicht bij de gelijkmaker maar heeft het geluk niet aan haar zijde. Pas in minuut 25 weet Mats Velseboer na een knappe crosspass van Lahcen Bouyouzan door te breken en vuurt een schot af. Maar voordat de bal in de buurt van de doellijn komt is een been van een verdediger die de bal van richting verandert en met een boog hoog in de lucht komt. Ennes van Maasbommel weet deze niet goed te vangen en uit de rebound is Bouyouzan alert om de bal alsnog koppend over de doellijn te krijgen.

 

Het vertoonde spel in de tweede helft is er vooral ééntje om van te smullen. Vooral na de vroege goal van Mats Velseboer. Apeldoorn verlaat de verdedigende stelling en gaat weer voetballen. Hoog tempo, mooie acties en veel geren heen en weer. Uiteindelijk levert Apeldoorn dit de 2-2 op doordat Rachid Boughalab de bal langs Dave Stet krijgt. In de slotfase die de vele toeschouwers op het puntje van de bank kreeg probeert Velseboer de doorgelopen Bouyouzan te bereiken. Maar in een poging om te voorkomen dat Bouyouzan de laatste tik tegen de bal kan geven schiet de arme Rachid Boughalab de bal achter zijn eigen doelman Van Maasbommel. De laatste 20 seconden zet coach Youssef el Baday nog powerplay in, maar Sander van Dijk heeft zijn manschappen goed neergezet om de deur dicht te houden.

Met een 2-3 overwinning keerde Hovocubo terug naar huis en de stand in de competitie blijft op deze manier reuze spannend voor de top vier.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK