Hovocubo in moordend tempo langs directe concurrent FC Eindhoven

0 0
Leestijd:2 Minuten, 31 Seconden

Vorige week had Hovocubo veel balbezit, maar de snelheid in het spel werd gebracht door De Hommel die met snelle counters de wedstrijd in hun voordeel lieten beslissen.

Bron: Hovocubo

Tegen de andere grootmacht van het zaalvoetbal FC Eindhoven was de ploeg van Sander van Dijk eindelijk compleet. En met de aanvulling van topschutter Saïd Bouzambou de nodige luxe problemen: 12 spelers op de bank die deze wedstrijd aan kunnen waarvan 10 de absolute top zijn van het Nederlandse zaalvoetbal. Dus de grote vraag was: hoe gaat de coach zijn team inzetten.

De wedstrijd ging van start met gelijk een dominante Hovocubo met herkanbaar veel balbezit. Verschil met een week ervoor: het baltempo was nu erg hoog en de dynamiek had meer energie.

In minuut acht valt de eerste goal. En dat is op naam van de nieuwste aanwinst voor hovocubo Saïd Bouzambou. Na aangeven van Yoshua st. Juste weet hij met een slimme beweging zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en schiet de bal achter Manuel Kuijk. Hierna begonnen de bezoekers uit Brabant die in beginsel zich met name verdedigend opstelden meer de aanval te zoeken en creërden de nodige kansen. Dit resulteerde tot een magnifieke 1-1 van Jordany martinus die na een individuele actie uit de tweede lijn de bal snoeihard achter Dave Stet knalt. Deze eerste 10 minuten beloven al dat dit een wedstrijd op het hoogste niveau is. Snel volgt de twee een door een even harde knal van Mats Velseboer. De kansen volgen snel op elkaar op met name aan de kant van Hovocubo maar doelpunten vallen er niet meer voor de rust.

In de tweede helft geeft de thuisploeg gas op een wijze die door de bezoekers niet te volgen is. Hoewel de eerste kans nog voor de Eindhovenaren is wordt door dave Stet deze op magische wijze verijdeld. Een aanval van het collectief brengt Lahcen Bouyouzan in stelling en wordt de marge naar twee doelpunten vergroot. Dennis van den Eijnden doet nog iets terug maar daarna heeft het geen kans meer. Mo Darri schiet een strafschop erin en de goals volgen elkaar daarna in rap tempo op: 0Faisal Mellah, Amir Molkârâi, Appie Attahiri, Amir Molkârâi via Jordany Martinus, Raphinha en tot slot nog Yoshua St. Juste twee keer.

Antwoord op de begin vraag? Bijna iedereen die op de bank zat heeft zijn aandeel gehad binnen de lijnen, alleen inerim keeper Jasper Boon bleef aan de kant.

Een geweldig resultaat na een eerste seizoenshelft vol tegenslagen. Door het punten verlies van FCK de Hommel en asv Lebo bezet Hovo weer de tweede plaats met twee punten achterstand op de koploper uit Amsterdam.

Hovocubo – FC Eindhoven 10-3
8. Bouzambou 1-0, 14. Martinus 1-1, 15. Velseboer 2-1, 24. Bouyouzan 3-1, 25. Van den Eijnden 3-2, 27. Darri (pen) 4-2, 31. Mellah 5-2, 34. Molkarai 6-2, 36. Attahiri 7-2, 37. Molkarai 8-2, 38. Raphinha 8-3, 39. St. Juste 9-3, 40. St. Juste 10-3