Nieuwe assistent trainer/coach voor FC Eindhoven Futsal

Robbert Pieschel, 36 jaar oud, is de nieuwe assistent/coach van FC Eindhoven Futsal. Robbert is in het dagelijks leven docent lichamelijke opvoeding. Op dit moment is hij trainer van de O13 van de FC Eindhoven Randstad Academy. Buiten het ontwikkelen van spelers op technisch en tactisch gebied is zijn aandachtsgebied ook het welbevinden van de spelers.

Bron/Foto: FC Eindhoven

Wat is jouw verleden bij FC Eindhoven?
Ik ben al zo’n 16 jaar betrokken bij de club als speler en trainer mijn eerste jaar als jeugdtrainer werden we kampioen in een seniorencompetitie. Met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar was dit een knappe prestatie van het team. Mooi om te zien was dat er veel talent in deze groep zat en veel jongens uiteindelijk op een hoog niveau in de zaal en of veld terecht zijn gekomen.

Robbert Pieschel

Wat verwacht je van de samenwerking met Jan Vogels?
Jan en ik kennen elkaar al sinds onze jeugdjaren. Daardoor weten we van elkaar hoe we zijn als persoon en wat we aan elkaar hebben. Vorig seizoen hebben we samen de O19 in de zaal getraind en hebben we elkaar op trainersgebied beter leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat ik als assistent op voetbal tactisch gebied nog veel van hem kan leren.

Wat is jouw ambitie?
Mijn ambitie is om in het trainerschap uiteindelijk een rol te vervullen die het beste bij mij past. Voor mijn ontwikkeling als trainer/coach komt de vraag om assistent coach te worden dan ook op het juiste moment.

Kracht van de huidige selectie?
In de afgelopen jaren ben ik al een aantal keren stand-in geweest als assistent coach en heb ik de groep al van dichtbij meegemaakt. In de huidige selectie zit een mix van talentvolle jonge spelers en spelers met internationale ervaring die over het algemeen al jaren samenspelen. Deze balans is een kracht.

Noemenswaardige momenten bij FC Eindhoven?
Ik heb een aantal mooie noemenswaardige momenten bij FC Eindhoven mee mogen maken. Twee maal Nederlands kampioen met de jeugd 015, één maal Nederlands kampioen met de jeugd 019 en ook de bekerfinale met een eerdere lichting van de jeugd 019.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK