Publiek krijgt waar voor z’n geld in echte kraker (incl. VIDEO)

Hovocubo vs ‘t Veerhuys is altijd al een speciale wedstrijd geweest. Twee grote clubs in de geschiedenis van het zaalvoetbal waarbij de onderlinge ontmoetingen altijd krachten van hogere machten zich ontpoppen.

Bron: Hovocubo (Video: NH Sport)

In een uitverkocht sporthal De Opgang waar ook de kampioenen van 1982 op uitnodiging van de club aanwezig waren profiteerde ‘t Veerhuys van slordigheden aan de kant van Hovocubo en via doelpunten van Younes Daari, Mukhtar Suleiman en Aram Hakapov stond het binnen vijf minuten op een 0-3 voorsprong. De schrik op de bank van Hovocubo zat er gelijk al goed in.

Toch bleef Hovo stojicijns het eigen spelletje spelen. Veerhuys wat goed verdedigde en sterk was in de omschakeling bleef zich goed weren en Hovo kon niet de gewenste ruimte vinden om door te breken. Uiteindelijk was het in de laatste vijf minuten van de eerste helft dat Hovocubo na een overtreding in het vijf meter gebied op Zakaria Amrani een penalty oplevert. Het is de aanvoerder zelf die vanaf de stip raak schiet.

De vreugde is van korte duur want na een uitbraak van oud-Hovocubaan Mukhtar Suleiman wordt het 1-4. Toch houdt Hovo de moed er in en na een fantastische combinatie tussen Amir Molkârâi en Lahcen Bouyouzan gaan beide teams met een 2-4 tussenstand de kleedkamer opzoeken.

https://www.facebook.com/wijzijnNHsport/videos/574487056429185/

In de tweede helft komt Hovocubo op stoom en al vroeg na de herstart weet Hovo met diverse mooie combinaties wel door de verdediging van de geelhemden door te breken. Mo Darri laat bij diverse goals weer zien hoe zijn technische vaardigheden in dienst zijn van het collectief. The magician met zijn voeten en Koning van de (voor-)assist met zijn voetbalgogme. Met goals van Amir Molkârâi, Mo Darri, Lahcen Bouyouzan (2x) en Zakaria Amrani loopt Hovo uit op een 7-4 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar de wedstrijd is pas afgelopen als de zoemer heeft geklonken… en dat was nog niet het geval.

De mannen van Antoine Gooyers herpakken zich en een overtreding van Lahcen Bouyouzan levert hem een rode kaart op en uit de overtal situatie profiteert ‘t Veerhuys met een goal van Younes Daari. Dave Stet stopt nog een 10-metertrap en daarna zet Gooyers een vijfde veldspeler in het spel. Deze powerplay situatie weten de bezoekers goed te bezigen en het is Mukhtar Suleiman die opnieuw voor de aansluitingstreffer zorgt. Mats Velseboer vergroot de marge weer en uit een 10-meter zorgt Daari voor de 8-7 eindstand.

Met deze uitslag neemt Hovocubo de koppositie over en is als enige club nog steeds ongeslagen met een wedstrijd minder. Volgende week staan er twee inhaalwedstrijden op het programma: FCK De Hommel tegen asv Lebo en Hovocubo tegen Tigers in Roermond.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK