Droom debuut in de Eredivisie zaalvoetbal. Die conclusie kan men trekken na de eerste wedstrijd die Texel’94 afleverde in de hoogste divisie van het Nederlandse zaalvoetbal.

Bron: Texel ’94 (Foto: onbekend)

Vooraf achtte de Texelse formatie zich niet kansloos tegen Volendam, al jarenlang Eredivisionist. Maar dat na 40 minuten zuivere speeltijd een dergelijke uitslag op het scorebord zou staan had niemand verwacht.

De eerste fase van de eerste helft ging gelijkwaardig op. Texel’94 maakte consequent het veld klein als de ploeg niet in balbezit was. Volendam was niet bij machte om de Texelse defensie uit elkaar te spelen, daarvoor lag het baltempo veel te laag bij de Volendamse ploeg. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Texel’94 uit een counter de eerste Texelse Eredivisie goal liet aantekenen. Yorgo Helleman, die zich ontpopte als plaaggeest van de Volendamse defensie onderschepte de bal en de snelle Texelaar kon niet meer achterhaalt worden door de Volendamse verdedigers en scoorde bekwaam de 1-0. Het werd 2-0 door een vrije schop van Pieter Jan Eelman na een overtreding op Jesper Arkenbout. Het verwoestende schot verraste de Volendamse goalie volledig en Texel’94 kon opnieuw feest vieren.

Na de rust leek Texel’94 de volle winst al snel veilig te stellen. Yorgo Helleman goed voor vier goals en akelig effectief vandaag scoorde de 3 en de 4-0. Al had Texel’94 even geluk toen bij 3-0 een Volendamse inzet via de binnenkant van de paal het veld inrolde.

Toch leek Volendam terug te komen in de wedstrijd door twee doepunten. In een fase van de wedstrijd waarin Texel’94 moeilijk de bal in bezit kon houden. Yorgo Helleman vergrootte de marge opnieuw naar drie door 5-2 aan te laten tekenen. Haljmar Hoekema –de coach van de Volendamse formatie– nam toen de beslissing om met een meespelende keeper de wedstrijd te doen kantelen, maar die beslissing pakte slecht uit.

Lesley Koning wist eerst het verlaten doel te vinden en scoorde 6-2 en Ralph Slik gaf de definitieve genadeslag door 7-2 te scoren.  Aanvoerder Jesper Arkenbout maakte de avond af door de laatste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. De eerste door heel goed doorzetten van Pieter Jan Eelman die een bal nog voor het doel wist te spelen terwijl heel Volendam er van overtuigd was dat die bal achter zou gaan. En de laatste goal was een op snelheid uitgespeelde goal met Arkenbout als eindstation.

Texel’94 kan als team trots zijn op deze prestatie. De ploeg speelde als team en geen ogenblik was het merkbaar dat er verschil was tussen Texel’94 en Volendam. De conclusie mag rustig getrokken worden dat Texel’94 de betere ploeg was.