Op 4 juli 2019 vindt de loting plaats voor de eerste twee rondes van de Champions League, de Preliminary Round (voorronde, 26 aug. – 1 sept) en de Main Round (hoofdronde, 7 okt – 13 okt).

Zodra alle zaalvoetbalkampioenen uit Europa bekend zijn zal ook de ranking duidelijk worden en deze ranking zal bepalen of Hovocubo de voorronde moet spelen of dat het direct naar de hoofdronde mag gaan. De verwachting is dat het niet genoeg punten zal hebben om tot de top 25 te behoren. Vorig seizoen stond Hovocubo op de negenentwintigste plaats, maar is voorbijgestreefd door een aantal ploegen die verder kwamen in het toernooi. Bekijk hier de ranking van de CL deelnemers van vorig jaar.

Na de ervaringen in Ierland, Slovenie en Litouwen heeft de club de ambitie om nu zelf een keer Westfriesland op de Europese zaalvoetbalkaart te zetten door mooie wedstrijden naar Hoorn te halen. Voor de stad Hoorn een mooie promotie van de historische en culturele kenmerken.

Kartrekker van deze ambitie en dit project is Michel Koster die na gesprekken met mensen van KNVB en gemeente Hoorn zich voldoende gesteund voelt om deze droom te realiseren.

Het wachten is of de UEFA het toernooi ook aan Nederland geeft. Evenals de hoop op de organisatie voor de EK in 2022.

Het is nog even wachten en dan weten we het. Zodra er nieuws is vanuit de UEFA met betrekking tot ranking en of toewijzing hosts dan zullen we dit kenbaar maken.