Zakelijk Hovocubo richt pijlen op FK Vytis (incl. VIDEO’S)

Jonava – Landskampioen Hovocubo kan zich volledig richten op FK Vytis. Ook het tweede duel in de UEFA Futsal Champions League werd gewonnen, het werd uitenmdelijk 2-5. Door de winst op Reading FC kunnen de pijlen gericht worden op het allesbeslissende duel tegen thuisclub FK Vytis.

De Engelsen, die hun eerste wedstrijd kansloos verloren met ruime cijfers, gingen van start met een andere doelman. De Spanjaard Juan Lebrancon liet zien over meer kwaliteit te beschikken dan zijn voorganger, die liefst twaalf keer gepasseerd werd in het eerste duel met de Litouwse gastheer. Daarnaast kwam de selectie van Reading FC vele malen beter voor de dag dan S.S. Murata.

Hovocubo kreeg voor het eerst te maken met serieuze weerstand, maar kreeg al spoedig in de eerste helft controle over het duel. Daarnaast liet de Engelse opponent niet het meest sportieve gedrag zien. Hovocubo liet zich er totaal niet door afleiden. Rustig en bekeken zochten de Hoornaren naar zwakheden in de Engelse defensie. Na zes minuten was het raak. Mats Velseboer was het eindpunt van een prachtig uitgespeelde aanval. Karim Mossaoui’s harde voorzet schoot de Heerhugowaarder bij de tweede paal kiezelhard binnen: 0-1.

Linkspoot Mossaoui stond eveneens aan de basis van de mooiste treffer van de middag. Vlak na de rust gaf hij een loepzuivere steekpass over dertig meter door het hart van de Engelse verdediging. Oog in oog met Lebrancon, wipte Mukhtar Suleimar de bal prachtig over de doelman heen: 0-3. Nadat Faisal Mellah nauwelijks een minuut later zijn tweede treffer van de avond maakte, was het over met de Engelsen. Mellah, met drie goals topscorer van Hovocubo dit toernooi, kon tevreden toekijken hoe aanvoerder Amir Molkarai met een steenharde rebound goed was voor Hovo’s vijfde treffer.

 

Een roerig kwartiertje volgde, waarbij de vele Spanjaarden in Engelse dienst alles uit de kast probeerden te halen om terug in de wedstrijd te komen. Vooral op het verbale terrein liet het wanhopige Reading FC zich regelmatig horen. Maar de in Europa debuterende doelman Barry de Wit bleef scherp en geconcentreerd spelen. Slechts twee keer moest de sluitpost capituleren, nadat hij in de eerste helft een tweetal cruciale reddingen verrichtte.

Zo  waren er meer zaken voor verbetering vatbaar. Maar de blijdschap over de drie punten overheerst vlak na het laatste fluitsignaal. De belangrijkste doelstelling werd behaald. Met zes punten op zak kon de blik vrijwel onmiddellijk gericht worden op FK Vytis. Dat realisme daalde vrijwel direct neer op de selectie. Vrijdag moet het gebeuren tegen de Litouwse kampioen.

De blikken in de ogen van de selectie zeiden wat dat betreft genoeg. De honger naar de allesbeslissende wedstrijd zal de komende dagen alleen maar groeien.

Reading FC- Hovocubo 2-5 (0-2). Velseboer 0-1, Mellah 0-2, Suleiman 0-3, Mellah 0-4, Molkarai 0-5, Muraca 1-5, Mielli 2-5.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK