0 0
Leestijd:1 Minuten, 52 Seconden

Maandagavond jl. oefende ZVS/Bodemflex tegen het (international-loos) FC Eindhoven. Tegen de Eredivisieonist en meervoudig landskampioen werd er met 11-5 verloren. Het was aan doelman Rob van Kruijsdijk te danken dat het niet meer werd. ZVS liet, uitslag buiten gelaten, ook af en toe mooie dingen zien en hield zelfs ruim 20 minuten stand. Uiteindelijk was de kwaliteit van Eindhoven ZVS te machtig

Bron: ZVS (Foto: ZVS)

De Landelijke zaalcompetities lagen afgelopen week stil. Gisterenavond oefende ZVS 1 daarom in Eindhoven tegen FC Eindhoven. Hoewel Eindhoven zonder z’n 5 internationals speelde, kwam het toch nog met een sterk team opzetten. Niet zo gek ook dat de eerste kansen voor de thuisploeg waren.

Toch was het ZVS dat na 3 minuten op voorsprong kwam. Een mooie combinatie tussen Joep van der Meijden en Martin de Laat, een dag eerder nog tegenstander op het veld, werd door eerst genoemde fraai afgerond. Ondertussen moest doelman Rob van Kruijsdijk alle zeilen bijzetten om met de nodige reddingen Eindhoven van scoren af te houden. Na een kwartier spelen verdubbelde Koen Hoek zelfs de voorsprong na een goede uitgooi van Rob: 0-2.

Eindhoven kwam niet veel later op 1-2 en 2-2. Een goede actie van Joep eindigde nog op de paal, waarna Eindhoven in de omschakeling 3-2 aantekende. Uit een pass van Charles Borato kon Koen de stand echter weer gelijk trekken: 3-3. Eindhoven kwam vervolgens weer voor, waarna Martin op aangeven van Richard Van de Kerkhof ZVS weer naast Eindhoven bracht. De gastheren gingen uiteindelijk rusten met een 5-4 voorsprong, maar dat had ook meer kunnen zijn als Rob niet veel reddingen in huis had gehad.

Na rust bouwde Eindhoven de voorsprong uit naar 9-4. Het jammerlijke was dat de mooiste aanval van ZVS deze avond eindigde op de paal en dat overkwam Joep even later opnieuw nadat hij de rebound op het schot van Lucas wou intikken. Koen boekte nog wel succes in de 2e helft door voor de 9-5 te zorgen, waarna Eindhoven de eindstand bepaalde op 11-5. Al met al een nuttig potje.

Aanstaande vrijdag wacht voor ZVS 1 het thuisduel met JCK/AISO. De wedstrijd in Gestel vangt aan om 20:00 uur.