FC Gonemo na winst op SK Turkuaz 2 weer even koploper

0 0
Leestijd:1 Minuten, 17 Seconden

WINTERSWIJK – De zaalvoetballers van Gonemo hebben afgelopen maandag in Doetinchem een belangrijke 3-5 zege behaald op SK Turkuaz 2. Door dit resultaat is het stuivertje wisselen bovenin de Hoofdklasse F met de reserves van Madereros CF uit Nijmegen, want Gonemo is weer koploper.

Bron: FC Gonemo (Verslag: Nick Houwers)

De wedstrijd tegen Turkuaz ging lange tijd gelijk op. Al vroeg in de wedstrijd kwam Gonemo via de van eerstedivisionist LZV Lichtenvoorde teruggekeerde Menno Stemerdink op voorsprong. Alhoewel Turkuaz halverwege de eerste helft langszij kwam, zorgde Cornelis Hofman met zijn doelpunt dat de Winterswijkers weer de leiding namen. Er waren voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen, maar Gonemo was niet scherp in de afronding en slordig in het uitspelen van de kansen.

Menno Stemerdink vierde zijn rentree met twee treffers – Foto: ZVV Ede

Nadat na rust wederom Cornelis Hofman trefzeker was en de marge vergrootte naar twee, raakten de withemden de weg een beetje kwijt. In deze fase kwam het fysiek spelende Turkuaz sterk terug tot 3-3. Gele kaarten voor beide ploegen, waardoor over en weer een overtalsituatie ontstond, werden door zowel Turkuaz als Gonemo onbenut gelaten.

Fantastische steekpass

Eenmaal weer compleet scoorde Menno Stemerdink via een individuele actie zijn tweede en voor Gonemo de vierde treffer. In de slotseconde maakte Siebe te Winkel aan alle onzekerheid een eind door de bal, na een fantastische steekpass van Cornelis Hofman, in het dak van het doel te schieten. De 3-5 eindstand in het voordeel van Gonemo betekent vooralsnog het koploperschap in de Hoofdklasse F.