Futsalteam Waterpoort Boys al na openingsfase op verliezerspad

Waterpoort Boys kende een dramatische start en incasseerde bij al het begin van de wedstrijd drie tegentreffers. Dat kwam de ploeg die deze avond onder leiding stond van coach Johan Pasveer, in de resterende speeltijd niet meer te boven en uiteindelijk eindigde het treffen met het Drentse CSVC in een 2-5 nederlaag.

Bron: Waterpoort Boys

Slag op slag
Die nederlaag diende zich al snel aan, want zoals hiervoor al werd vermeld, keek Waterpoort Boys al redelijk snel tegen een 0-3 achterstand aan. Eerst werd een speler van de thuisclub aan de zijlijn uitgekapt waarna doelman Stefan Rijpkema op het schot in de kruising het antwoord schuldig moest blijven, en nog geen twee minuten later werd de marge verdubbeld door middel van een klassieke counter. Met hetzelfde wapen viel even later ook de 0-3 ingeleid, al wist Rijpkema die in eerste instantie nog buiten de palen te houden. 

Waterpoort Boys was in die fase slordig in de opbouw, maar kreeg niettemin toch een paar mogelijkheden. Een combinatie tussen Stefan Kroon en René Cnossen leverde echter niet meer dan een corner op en uit die hoekschop trof laatstgenoemde de lat, waarna een inzet van Tim van der Werf door de Drentse goalie met de voet werd gepareerd. Diezelfde doelman kwam kort na de 0-3 als winnaar uit de strijd, toen Romano Pasveer alleen voor hem opdook.

Tegentreffer
Nadat het vizier CSVC daarna twee doelpogingen niet op scherp stond, bleek ook dat van Waterpoort Boys niet van al te beste kwaliteit, want bij een tweetal acties verdween de bal niet in het netje. Even later was het echter toch raak, toen Kevin Kedde na een briljante actie op de achterlijn Dylan van Dijk een niet te missen kans bood en hij van dichtbij de 1-3 liet noteren. 

Na die tegentreffer voerde Waterpoort Boys de druk op, maar veel leverde dat niet op. Zo werd een inzet van Tim van der Werf geblokt en had de doelman van CSVC na een combinatie tussen Van der Werf en Cnossen weinig moeite om de bal te pakken. Ook een aanval met Cnossen, Van der Werf en Kedde in de hoofdrollen, liep op niks uit en dat gold even later ook voor een counter van de bezoekers. Bij de volgende tegenstoot moest doelman Rijpkema echter aan de bak, waarna de daaropvolgende hoekschop van de gasten uiteindelijk naast zijn doel belandde.

Grotere achterstand
Die speelden bij het begin van de tweede helft een countermogelijkheid heel matig uit, waarna een voorzet van Dylano van Dijk werd weggekopt en diezelfde Van Dijk in het daaropvolgende duel met de keeper het onderspit moest delven. Nadat de thuisclub niet veel later de paal trof en een schot van Van Dijk tot hoekschop werd verwerkt, haalde dezelfde speler na balverlies de angel uit een Drentse aanval. Daarmee voorkwam hij de 1-4, maar die werd kort daarop nadat Waterpoort Boys een 100% kans liet liggen, na een snelle en goed uitgespeelde omschakeling alsnog een feit. 

De thuisclub probeerde vervolgens de marge te verkleinen, doch de zuiverheid ontbrak veelal om de Drenten echt pijn te doen. Zo had een combinatie tussen Tim van der Werf en Romano Pasveer slechts een corner tot gevolg en was er bij een actie van René Cnossen geen afmaker voor de vijandelijke goal aanwezig, waarna bij een tweetal schoten de juiste richting ontbrak.

Slotfase
Met nog acht minuten op de klok besloot de thuisclub meer risico te nemen en ging doelman Rijpkema als vijfde veldspeler mee naar voren. Niet lang daarna viel de 2-4, al had de Sneker goalie daar part nog deel aan en mocht doelpuntenmaker René Cnossen niet klagen dat zijn inzet onderweg van richting werd veranderd. Niettemin vormde die treffer aanleiding om nog eens gas te geven, maar een één-twee tussen Stefan Kroon en Kevin Kedde leverde vanwege vermeend hands alleen een schreeuw om een strafschop op en bij een mogelijkheid voor Tim van der Werf bleek de Drentse doelman een onneembare hindernis.

​Nadat Rijpkema nog een keer het vijandelijke doel onder vuur had genomen, verzuimden de bezoekers in de voorlaatste minuut om van de ruimte te profiteren. Het bleek echter slechts uitstel van executie, want in zo’n beetje de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist CSVC alsnog vanaf eigen helft de bal in het verlaten doel te werken. Daarmee werd de eindstand op 2-5 bepaald. Dat was eigenlijk alleen van statistische waarde, want de wedstrijd was toen al lang – en eigenlijk al na de openingsfase – in het voordeel van de bezoekers beslist.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Waterpoort Boys – CSVC 2-5 (1-3)

​Doelpunten Waterpoort Boys:
Dylano van Dijk en René Cnossen

​Line-up Waterpoort Boys:
René Cnossen, Dylano van Dijk, Kevin Kedde, Stefan Kroon, Romano Pasveer, Stefan Rijpkema en Tim van der Werf

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK