Futsalteam Waterpoort Boys niet opgewassen tegen koploper

In de wedstrijd tegen koploper zvv DOSKO ging Waterpoort Boys slordig te werk met als gevolg dat de ploeg van coach Aalt de Wit een aantal keren in het mes liep en bij rust al tegen een forse achterstand aankeek. Hoewel de thuisclub na de pauze nog wel drie keer het net wist te vinden, kwam een beter resultaat eigenlijk nooit binnen handbereik en uiteindelijk was de nederlaag dan ook niet meer dan terecht.

Bron: Waterpoort Boys

Snelle achterstand
Nadat een eerste poging van Andy de Vries onschadelijk werd gemaakt en Patrick Zijda diezelfde De Vries net niet wist te bereiken, bood balverlies van René Cnossen de gasten de mogelijkheid om de leiding te nemen en nog geen twee minuten later verdubbelde DOSKO die marge. Kort daarvoor had Robin Huisman de Jong met een ingreep overigens al de 0-2 voorkomen en kort na de tweede Drentse treffer eindigde een counter net naast de Sneker goal.

Actie en reactie
Waterpoort Boys liet zich in die fase overrompelen en niets wees erop dat de wedstrijd weer een wedstrijd zou worden. Na een poging van Dylano van Dijk waarbij een pass op Robin Huisman de Jong een betere optie was geweest, bracht laatstgenoemde René Cnossen in stelling en met een inzet van in de verre hoek zorgde hij voor de aansluiting. De vreugde aan Sneker kant was echter van korte duur, want even later reageerden de gasten met een schuiver en die was doelman Stefan Rijpkema te machtig.

Nadat een vrije trap van Robin Huisman de Jong niet meer dan een corner opleverde en de keeper van DOSKO bij een actie van dezelfde speler als winnaar uit de strijd kwam, liet Andy de Vries de 2-3 noteren. Opnieuw hadden de gasten het antwoord snel paraat, want bij zo’n beetje de eerste, de beste tegenaanval lag de 2-4 al weerd in het mandje.

Andy de Vries scoorde twee keer

Net niet
Daarna brak een fase aan van net niet. Eerst eindigde een combinatie tussen Andy de Vries en Patrick Zijda naast het doel en even later werd na een pass van René Cnossen een inzet van Zijda op het allerlaatste moment geblokt. Vervolgens was een pass van Robin Huisman de Jong net niet zuiver genoeg om René Cnossen in stelling te brengen en niet veel later kwam een combinatie tussen dezelfde twee op dood spoor, waarna een bal van Huisman de Jong net niet bij Romano Pasveer terecht kwam en Huisman de Jong na een combinatie tussen Cnossen en Dylano van Dijk naast schoot.. De stand was toen inmiddels 2-5, want tussendoor had DOSKO bij een tegenaanval heel simpel de 2-5 op het scorebord gebracht.

Alarmfase één
Nadat doelman Stefan Rijpkema de bal na een botsing met een speler van DOSKO sportief aan de gasten teruggaf, was de Sneker goalie bij zo’n beetje de eerstvolgende aanval toen de bal vanuit de draai werd ingeschoten, volstrekt kansloos (2-6). Het was het begin van een fase waarin de alarmbel bij Waterpoort Boys een aantal keren afging. Eerst was de paal de Snekers gunstig gezind en niet veel later werd de bal bij een vrije trap en een tikje breed ternauwernood tot corner verwerkt.

Opzettelijk hands
Na die precaire situaties ontfutselde Waterpoort Boys de bal ter hoogte van de middenlijn, waarna een speler van DOSKO naar de bal dook en die met beide handen onder de voeten van de speler van de thuisclub weghaalde. Opzettelijk hands, waarbij de bijbehorende tijdstraf uitbleef en dat terwijl de warrig leidende arbiter later zowel aan Waterpoort Boys als aan DOSKO om niets een tijdstraf uitdeelde. Nadat doelman Stefan Rijpkema een vrije trap van DOSKO onschadelijk maakte en Robin Huisman de Jong aan de andere kant een half kansje kreeg, viel de eerste gang naar het strafbankje Patrick Zijda ten deel. Hij zag vanaf die hotseat dat zijn teamgenoten de man minder-situatie overleefden en dat vervolgens een poging van Robin Huisman de Jong niet meer dan een corner opleverde. Luttele momenten later was het echter wel raak, toen laatstgenoemde na een pass van René Cnossen de bal bij Patrick Zijda afleverde en die van dichtbij de 3-6 liet noteren.

Keeper mee
Waterpoort Boys besloot daarop om doelman Rijpkema als vijfde veldspeler meer naar het front te sturen en nadat een solo van Robin Huisman de Jong op niets uitliep, leverde dat zo waar succes op. Huisman de Jong vond Rijpkema bij de tweede paal en de doelman rondde beheerst af. Met dezelfde tactiek ging Waterpoort Boys vervolgens op jacht naar de aansluiting, maar een verkeerde inspeelpass van Robin Huisman de Jong bood DOSKO de gelegenheid om de bal in het lege doel te schuiven, Daarmee kwam aan de Sneker illusies een definitief einde en daaraan kon de treffer die Andy de Vries in de slotminuut op aangeven van Huisman de Jong maakte, ook niets meer aan veranderen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Waterpoort Boys – zvv DOSKO 5-7 (2-5) 

Doelpunten Waterpoort Boys:
René Cnossen, Andy de Vries (2x), Patrick Zijda, Stefan Rijpkema

​Line-up Waterpoort Boys:
René Cnossen, Dylano van Dijk, Robin Huisman de Jong, Orlando Pasveer, Romano Pasveer, Stefan Rijpkema, Andy de Vries en Patrick Zijda

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK