0 0
Leestijd:3 Minuten, 3 Seconden

Vledder – Hoogeveen heeft maandagavond op bezoek bij Old Forward het seizoen middels een 5-11 overwinning in stijl afgesloten. Beide ploegen zochten volop de aanval wat resulteerde in een waar kansenfestival aan beide kanten. Hoogeveen trad aan zonder de geblesseerde Bosscha en niet fitte Tuinstra. Op het laatste moment werd Peter Gonkel nog bereid gevonden om mee te spelen waardoor men toch met twee wissels op pad kon.

Doordat er voor beide ploegen niets meer op het spel stond werd het een open wedstrijd. De eerste grote kans was voor Hoogeveen. Een inzet van Sander Benjamins werd maar ternauwernood van de lijn gehaald. Na wat speldenprikjes van Old Forward was het Linthorst die op aangeven van Sander Benjamins de score opende. In de negende minuut had Old Forward langszij moeten komen, maar een kans voor open doel werd om zeep geholpen. In de tegenaanval kwam Hoogeveen gelukkig aan de 0-2 doordat een verdediger van de gastheren een voorzet vanaf de zijkant achter de eigen doelman werkte. Hoogeveen gaf even gas bij en liep via Mulder en een afstandsknal van Linthorst binnen een minuut uit naar 0-4. De tien minuten tot aan de rust stonden grotendeels in het teken van verdedigen. Het was dan ook aan Blanken te danken dat de gastheren pas twee minuten voor de rust op 1-4 kwamen. Hoogeveen leek even in de problemen te komen doordat het in dezelfde minuut ook de 2-4 nog om de oren kreeg. Mulder bracht echter in de slotseconde voor de rust de marge weer naar drie, door de keeper met een bekeken schuiver in de verre hoek te verrassen.

Na de pauze begon Old Forward furieus waardoor Blanken opnieuw enkele keren aan de bak mocht. Nadat de grootste storm was gaan liggen was het aan de andere kant wel direct raak. Linthorst schoot op aangeven van Frank Benjamins de 2-6 binnen. Wie dacht dat de wedstrijd hiermee beslist was kwam bedrogen uit. Old Forward deed via een mooie aanval direct weer wat terug: 3-6. Het spel ging in hoog tempo heen en weer waardoor het niet lang duurde voordat er weer een goal te noteren viel. Opnieuw was deze voor Hoogeveen, en opnieuw was Linthorst de maker. Terwijl Hoogeveen nog na stond te genieten van de aanval die aan de goal vooraf ging, kwam Old Forward via een mooi afstandsschot opnieuw dichterbij 4-7. In dezelfde minuut tilde Hoogeveen via Linthorst, die een voorzet van Coulier binnen schoot, de marge weer naar vier.

Nadat beide teams na enkele rustigere minuten weer op adem waren gekomen kwam Old Forward via aanvoerder Ferwerda opnieuw dichterbij 5-8. Ditmaal was het echter de beurt aan Hoogeveen om snel te antwoorden. Sander Benjamins gaf met een bekeken puntertje doelman Bethlehem het nakijken. Kort hierop was Coulier dicht bij de beslissing, maar zijn pegel eindigde op de vuisten van de prima keepende Old Forward doelman. De beslissing kwam er enkele minuten voor tijd toch. Frank Benjamins was het eindstation van een mooie aanval: 5-10. Nadat Blanken zich nogmaals had gestrekt om een goal te voorkomen was het slotakkoord voor debutant Gonkel. Nadat hij op eigen helft de bal onderschepte kon hij alleen door op doelman Bethlehem en faalde niet waardoor hij de eindstand op 5-11 bracht.

Doordat Inter Maluku 2 alsnog uit de competitie is genomen was dit de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Voor Hoogeveen rest aan het eind van een geweldig seizoen nog een mooie afsluiter in de vorm van de bekerfinale tegen G.S.F.V. Drs. Vijfje 2. Deze zal op vrijdag 20 April om 21:00 gespeeld worden in het Activum te Hoogeveen.