WINTERSWIJK – De zaalvoetballers van FC Gonemo hebben hun eerste thuiszege in de Hoofdklasse G binnen weten te halen. De reserves van Almelo FC werden met 6-5 verslagen. Door deze zege stijgt FC Gonemo naar een vijfde plek, een veelbelovende subtopnotering.

Stan Heinen en doelman Jorrick Lammers maakten hun opwachting bij de hoofdmacht van Gonemo. Beiden speelden een prima wedstrijd. Stan Heinen liet als beginnend zaalvoetballer zien dat hij in de zaal uitstekend uit de voeten kan. En Jorrick Lammers onderscheidde zich met enkele belangrijke reddingen in huis waarmee hij zijn team in de race hield.

Slordig

Gonemo begon sterk en het eerste wapenfeit was een schot op de lat van aanvoerder Nick Houwers. Gaandeweg nam de thuisformatie het heft in handen en Gonemo liep via Saïdjah Johannis en Nick Houwers uit naar een 2-0 voorsprong. Slordigheid in de Winterswijkse defensie werd door Almelo afgestraft. De bezoekers kwamen langszij, maar dankzij spits Özbey Genç ging Gonemo nog voor de pauze aan de leiding, 3-2.

Psychologisch een belangrijk moment om op voorsprong te komen, echter Menno Stemerdink werkte vrijwel direct na rust de bal op zeer onfortuinlijke wijze in eigen doel waardoor de bezoekers min of meer weer in het zadel werden geholpen, 3-3.

Dankzij een sterke fase van de withemden werd er een 6-3 stand in het voordeel van Gonemo op scorebord genoteerd. Respectievelijk Michel Overbeek, Dimitri Dekker en de tweede treffer van Nick Houwers zorgden voor een geruststellende 6-3 voorsprong.

Vereende krachten

En toch zette Almelo in de slotfase alles in het werk om terug te komen in de wedstrijd. Met vereende krachten naderden de gasten Gonemo tot één schamel doelpunt, maar de tijd ontbrak om een puntendeling in de wacht te slepen. De gastheren wonnen met 6-5 en daarmee werd de eerste thuisoverwinning een feit.