0 0
Leestijd:6 Minuten, 21 Seconden

Afgelopen maandag werd er met liefst 11 man getraind én goed getraind. Veel afwerken en 3-tegen-4 situaties. Dit alles met het oog op de komende tegenstander, Scagha O17-1. In de allereerste oefenwedstrijd speelden we al een keer tegen Scagha O17-1 en speelden 1-1 gelijk.

Hovocubo  Hovocubo

In de competitie staat Scagha O17-1 vooralsnog laatste met slechts 1 punt. Alle spelers zijn fit en dat betekent dat we met maar liefst 6 spelers op de bank beginnen. Jozien, onze sportverzogster van het team, zit zelfs op bank twee, in de 2e helft op een stoel!

De bedoelingen van de thuisploeg zijn binnen een paar minuten duidelijk, de 3 punten blijven in Hoorn. Er wordt direct druk uitgeoefend op de mannen uit Schagen. Het is echter een onderschepping van Kaj, die goed voor zijn man komt, die voor het eerste doelpunt in de wedstrijd zorgt door een man uit te spelen en de bal langs de keeper te schieten, 1-0.  Een minuut later krijgt Hovo een hoekschop die door Jordy naar Jordan wordt gespeeld die op de vrijgelopen Kaj passt en die schiet vrijwel uit stand door de benen van zijn tegenstander in het doel, 2-0. Dat is natuurlijk een uitstekend begin. Hovo blijft druk houden en wordt daarin enthousiast gecoacht door Ashvin die continue de mannen aanwijzingen geeft, wanneer ze druk moeten zetten en wanneer ze in de positie moeten spelen.  Een lange pass van Jordan wordt vlakbij het Scagha doel uitstekend aangenomen door Jordy en heeft pech als de volley net naast gaat. Aan de andere kant is Scagha bij de eerste échte uitval gevaarlijk en belandt de bal op de paal.

Wat Scagha kan kan Hovo ook denken Jordan en Jordy en het is Jordan die na een mooie combinatie ook de bal op de paal ziet belanden. Na het openingsoffensief neemt Hovo wat gas terug en komt de wedstrijd wat meer in evenwicht. Hovo blijft wel domineren maar ook Scagha krijgt wat kansen. Keeper Damian krijgt niet al teveel te doen maar is wel zeer alert als zijn keeperskwaliteiten worden gevraagd en dat is knap omdat weinig te doen veel concentratie vraagt. Hovo krijgt kansen op de 3-0 maar het zit even niet mee. Remco gaat op er op links goed vandoor waarna Kaj in een scrimmage situatie voor doel de bal er net niet in krijgt. Daarna schiet Remco met een hard schot over en heeft Evan pech, na een goeie interceptie, dat zijn bal net naast de verkeerde kant van de paal gaat. Vervolgens is het Sem die op doel schiet maar de keeper op weg naar succes treft. Ook een mooie 1-2’tje tussen Remco en Sem wordt iets te scherp gegeven waardoor Remco net een metertje tekort komt. Sem is “hot” in deze fase want even later is hij degene die een gevaarlijke bal van de lijn haalt en 30 seconden later een aanval van Scagha onderschept, de turbo aanzet en de keeper verrast met een geplaatst schot, 3-0.  De 3-0 zorgt voor het gevoel dat er nog meer inzit en Hovo krijgt daar ook kansen voor, Sem (naast), Kaj, die met een aantal fraaie passeeracties tot 2x toe de keeper ziet redden en een kopbal van Jordan die in handen van de keeper valt. De rust breekt aan met een 3-0 en die is volkomen verdiend.

Na rust is er direct een actie van Liam die op rechts de bal met een korte passje aan Kaj geeft die naar binnen draait en met links de 4-0 op het bord brengt. Deze goal is natuurlijk de beslissing als die al niet voor rust was gevallen. Niemand gelooft meer in een wederopstanding zoals Veerhuys O17-3 onlangs liet zien door van een 4-0 achterstand nog op 4-4 te komen. Kansen zijn er voor Sem (via keeper hoekschop) en Remco (hard voorlangs). Het spel wordt aan Hovo kant wat slordiger naarmate de wedstrijd vordert en in die periode, 10 minuten na rust, is het Scagha die er 4-1 van maakt.  Het is een wake-up call want direct na de tegentreffer zijn de mannen van Arie en Ashvin weer wakker. Aanvoerder Kaj, die soms weergaloos voetbalt, is degene die een bal verovert en de goed vrijgelopen Jordy bediend die koel blijft en beheerst de 5-1 scoort. Acht minuten voor tijd is het opnieuw Kaj die de bal onderschept, mannetje voorbij gaat en de bal naar rechts op Jeremy geeft die de bal direct scherp voorzet waar Kaj bij de 2e paal de bal net kan binnen tikken, 6-1.

De vraag is of de mannen nog zin hebben om een hogere uitslag neer te zetten en het antwoord is er snel als Jordan attent is, de bal verovert op het middenveld, een aantal meters doorloopt en met een schot de 7-1 maakt. Nog weer een minuut later is het Dave, die achterin foutloos speelt, die een bal onderschept, en Jordan de bal geeft die een 1-2’tje met Kaj opzet en zelf afrondt. Dat een Scagha de bal ook nog beroert en daarmee zijn eigen keeper op het verkeerde been zet doet er niet meer toe, het is 8-1. De vraag dan is of de mannen voor het eerst deze competitie de dubbele cijfers gaan halen. Er zijn dan nog 6 minuten te spelen. Met nog 3 minuten voor tijd krijgt een speler van Scagha een gele kaart. Het is de eerste kaart in de wedstrijd en qua overtreding misschien wel een kaart waard maar bij een 8-1 stand kan je ook in de geest van de wedstrijd fluiten en alleen voor de overtreding te fluiten. De gele kaart zorgt voor een man-meer situatie en dat betekent dat wat in de training is geoefend we nu in de praktijk kunnen brengen. De bal gaat snel van man-tot-man maar Scagha verdedigt goed waardoor het gaatje lastig te vinden is. Liam haalt enorm uit en ziet zijn harde schot op de lat belanden. Net voordat de twee minuten straf voorbij is er een mooie combinatie te zien als Liam naar Kaj speelt,  die de bal naar Dave schiet en die haalt vanaf een meter of tien uit waarna de bal in de kruising vliegt, 9-1. Het is de slagroom op de taart, heerlijke goal. Het blijft bij 9-1 en dat is, ondanks dat er minder spanning was dan in de afgelopen wedstrijden, een uitstekende uitslag voor de thuisploeg die daarmee de vierde achtereenvolgende zege boekt in de Topklasse.

Door de 4-3 nederlaag van Arch.b.Nieuweboer tegen Veerhuys O17-1 klimmen we naar de vierde plaats en hebben we aansluiting gekregen op de nummer 3, Lebo, die toch wel verrassend thuis niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Veerhuys O17-2. En die vierde plaats is belangrijk omdat die recht geeft op de playoffs. Die zijn overigens nog wel ver weg in een competitie waar bijna elke ploeg van elkaar kan winnen en dat is ook wel het leuke in deze Topklasse.  Volgende week voetballen we in Wervershoof tegen Arch.b. Nieuweboer die nu op de 6e plaats staat, kortom, een wedstrijd waarin we er weer tegen aan kunnen.

Scoreverloop:

1. 1-0 Kaj (-), 5. 2-0 Kaj (Jordan), 17. 3-0 Sem (-), rust, 26. 4-0 Kaj (Liam), 35. 4-1, 37. 5-1 Jordy (Kaj), 42. 6-1 Kaj (Jeremy), 43. 7-1 Jordan (-), 44. 8-1 Jordan (Kaj), 49. 9-1 Dave (Kaj)