0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

UITHOORN – Os Lusitanos heeft woensdag 19 september jl. in de eerste ronde van de landelijke beker gewonnen van Hertha. De ploeg van aanvoerder en absolute uitblinker Melvin Grootfaam wist in de uitwedstrijd in Uithoorn na een ruststand van 1-3 uit te lopen naar een meer dan verdiende 3-8 overwinning.

Os Lusitanos

Hertha is dit seizoen goed gestart met een overwinning in de competitie. Dit na een zeer succesvol 2017/2018 waarin de ploeg ongeslagen kampioen werd. Ook Os Lusitanos 1 werd vorig seizoen kampioen. In de 1/8 finale van de beker voor ploegen tot en met de Topklasse troffen de twee ploegen elkaar. Deze wedstrijd werd door Hertha met 7-4 gewonnen. Uiteindelijk won Hertha ook de beker.

Goede start
Na 7 seconde was het duidelijk met welk doel de ploeg uit Amsterdam west was afgereisd naar Uithoorn. Melvin Grootfaam vond vanaf de aftrap zijn broer Lionel
Grootfaam en dit betekende de 0-1. 4 minuten later waren het weer de gebroeders Grootfaam die elkaar wisten te vinden en ook andermaal was het de oudste van de Grootfaampjes die het net met een droge schuiver wist te vinden: 0-2. De nummer 6 van Hertha, van Gelderen, wist na een goede combinatie de aansluitingstreffer te noteren. De fase die daarop volgde kende zich door enkele kansen over en weer, maar door goed keeperswerk van zowel Khodabaks (OS Lusitanos) als Bardan (Hertha) bleef de stand in tact. 2 minuten voor de rust moest doelman Bardan de bal alsnog uit het net vissen na een goal van Bobby Rebel. Ruststand 1-3.

Debutant
In de 2 e helft was het wachten op de 1-4 van de Amsterdammers, waarbij Hertha geen antwoord had op het spel van Melvin Grootfaam, maar het was Hertha dat via van der Greft de 2-3 aan wist te tekenen. Kort daarvoor raakte OS Lusitanos Orville Stoc-Promes kwijt met een knieblessure. De overtredingen aan de kant van Hertha stapelde zich op en dit luidde uiteindelijk tot een rode kaart voor Martins da Silva. De man meer situatie werd goed uitgespeeld door de Amsterdammers. Een assist van Melvin Grootfaam werd goed afgerond door Bobby Rebel die daarmee zijn 2e van de avond aantekende. De onnavolgbare acties van debutant Oussama Siali en Melvin Grootfaam werden steeds vaker beantwoord met overtredingen wat leidde tot een reeks aan 10 meter trappen. Oussama Siali wist daarvan twee te benutten waarvan een met zijn linkerbeen en een met zijn rechterbeen. Oussama Siali scoorde daarnaast nog twee doelpunten en leek de eindstand te bepalen op 2-8.

Panna K.O.
De laatste fase van de tweede helft ontpopte zich tot een ware panna K.O. onder leiding van de gebroeders Grootfaam en Oussama Siali. De een na de andere speler van Hertha werd slachtoffer van dit trio. Uiteindelijk maakt Siali een ongelukkige overtreding wat zijn tweede gele kaart betekende en waarmee Hertha de eindstand kon bepalen op 3-8.