Teuny Bosma langer bondscoach bij Oranje Futsal Vrouwen

Teuny Bosma blijft langer bondscoach van Oranje Futsal Vrouwen. De 41-jarige Bosma tekent een contract tot en met 30 juni 2023. In maart 2022 volgde Bosma Niña George al tijdelijk op als bondscoach, maar deze aanstelling is nu definitief gemaakt.

Bron: OnsOranje (Foto: KNVB Media)

Bosma werd afgelopen seizoen als hoofdcoach kampioen van Nederland met Eredivisie zaalvoetbalclub Drs. Vijfje. Komend seizoen combineert ze het bondscoachschap niet langer met de functie van hoofdcoach van Drs. Vijfje, maar blijft ze wel betrokken bij de club uit Groningen.

In de technische staf van Oranje Futsal Vrouwen zal Bosma worden geassisteerd door René Havermans, die deze rol gaat combineren met zijn functie als hoofdcoach van ZVV Den Haag. Verder wordt Koen van der Leeden als keeperstrainer toegevoegd aan de staf van het Nederlands team.

Main round

Onder leiding van Bosma plaatste Oranje Futsal Vrouwen zich in mei 2022 voor de zogenoemde Main Round van de EK-kwalificatie. In de Main Round neemt Oranje het in oktober 2022 op tegen Oekraïne, Polen en Kroatië. De winnaar van de groep plaatst zich voor het EK Futsal 2023.

Meer info: Oranje

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK