0 0
Leestijd:56 Seconden

In een enigszins nat Sportcentrum Leek -het dak is niet meer wat het geweest is- speelden maandagavond jl. Jong Leekster Eagles en Westerkwartier tegen elkaar in de zaalvoetbal Topklasse. Bij Westerkwartier maakte Albert Berghuis zijn debuut.

Bron+ Foto: V.V. Westerkwartier

Leekster Eagles zette vanaf het begin vol druk en dat had direct resultaat: 1-0. Maar al snel herstelde Westerkwartier zich door uit een overtalsituatie de gelijkmaker te scoren via Menno Tjoelker.

Daarna bleef het een onrustige wedstrijd, maar met name Menco Oedzes van Westerkwartier drukte een stempel op de wedstrijd door eerst een puntgave assist af te leveren waardoor Rick Renkema bij de tweede paal kon intikken en nog voor rust knalde dezelfde Oedzes zelf een vrije trap tegen de touwen: 1-3. Ondertussen had Westerkwartier al twee keer een man minder situatie overleefd omdat de scheidsrechter nogal kwistig met kaarten strooide.

Na rust moest Westerkwartier dan toch buigen met een man minder op het veld en kwamen de jonge Eagles nog even dichtbij (2-3) maar weer was het een poeier van Oedzes die de wedstrijd definitief besliste: 2-4.

Meer info: Topklasse F