Hovocubo verslaat LEBO; de beker lonkt! (incl. VIDEO)

De vonken vlogen er van af. De wedstrijd om een plaats in de bekerfinale was er één om je vingers erbij af te likken. Twee ploegen die op het scherpst van de snede hebben gespeeld in een moordend hoog tempo en met de nodige hoogstandjes.

Bron: Hovocubo

Amir Molkârâi moet nog aan de kant blijven na een belachelijke hoge straf voor een relatief klein vergrijp. Verder was de ploeg van Sander van Dijk compleet. Zaid el Morabiti moest het doen zonder Nouredinne Oulaf Ben Youssef die afgelopen week in de training geblesseerd raakte.

Beide ploegen startten sterk en Lebo was de eerse gelukkige met het produceren van een goal. Het lukte Rachad Madi om na twee minuten te profiteren van een verdedigende slordigheid van de Hovo-defensie waardoor de 0-1 zich aandiende.  Maar amper twee minuten later weet Mo Darri met een mooie steekpass Mats Velseboer te bereiken. De trots van Heerhugowaard weet vervolgens behendig voormalig Hovocubo doelman Barry de Wit te omzeilen waarna de bal via de paal er in ligt. Met de stand in evenwicht zoeken beide ploegen de aanval en het zijn beide doelmannen die zich uiterst moeten inspannen om het doel verder schoon te houden. Maar ook paal en lat worden aan beide zijden geteistert.

De goed gevulde tribune geniet van prachtig zaalvoetbal in een wedstrijd waar door beide teams een hoog niveau wordt gehanteerd met stevige duels. Het meest dichtbij een voorsprong was Faisal Mellah maar de bal die caramboleert tussen beide palen zonder de lijn te passeren. Uiteindelijk is het een dieptepass op maat van Faisal Mellah die Appie Attahiri in stelling brengt om de bal achter Barry de Wit te plaatsen. 2-1. Doordat Hovo al in een relatief vroeg stadium op 5 fouten kwam mocht Omar Tissoudali vanaf 10 meter proberen om op gelijke hoogte te komen. Maar Dave Stet weet de bal voldoende te raken zodat het de 10 meter tot een corner werd gedegradeerd. Ook Tissoudali en Said Bouzambou raken de paal en na een boeiende eerste helft mochten beide ploegen na 20 mnuten zuivere speeltijd de kleedkamer opzoeken.

Het hoge niveau werd ook in de tweede helft gehandhaaft. Hoog tempo, prachtige combinaties en vakwerk van beide doelmannen. Een droge knal van Mats Velseboer betekent uiteindelijk wel de genadeklap. Met een drie één op het scorebord probeert Lebo nog van alles maar ook de meevoetbalende keeper maakt geen verschil. Hovo verdedigt goed en weet de overwinning binnen te slepen. De aanwezige toeschouwers hebben van een mooie zaalvoetbalpot genoten.

Hovocubo speelt in de bekerfinale tegen BE’79 uit Berkel-Enschot. Deze wedstrijd vindt op 10 april (Goede Vrijdag) om 20.30 uur plaats in Topsportcentrum Rotterdam.

2Votes
love 0 Love
wink 1 Wink
lol 0 LoL
wow 1 Wow
cry 0 Cry
angry 0 Angry

Geef een reactie

error:
P
ZAALVOETBALONLINE

GRATIS
BEKIJK