ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Alles wat je aandacht geeft, groeit!

3 min read

Als (grote) zaalvoetballiefhebber met jarenlange ervaring in zowel het zaalvoetbal- als het bestuursleven, zie ik regelmatig berichten op de Social Media voorbij komen, met daarin de vermelding dat zaalvoetbal goed is voor de ontwikkeling van elke voetballer (m/v). Uiteraard zijn dat mooie berichten. De mooiste/grootste namen worden dan ook nog eens in het bericht (artikel) genoemd.

Maar dan zijn mijn gedachten gelijk, wat doe je er als zaalvoetbalvereniging vervolgens mee? Denk je dat dat bericht voldoende is om meer leden te krijgen voor je vereniging, of ga je er daadwerkelijk iets mee doen? Ga je op zoek naar talenten en/of organiseer je regelmatig zaalvoetbal clinics of toernooien, voor bijv. de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs of voor de plaatselijke veldvoetbalverenigingen?

Persoonlijk denk, vind en weet ik dat de meeste clubs te vaak afwachtend zijn en dat hiervoor geen goed beleid is, waarschijnlijk ook door een tekort aan vrijwilligers en/of geld. Als je als vereniging niet weet hoe je zoiets moet opstarten, de KNVB heeft de know-how in huis om een en ander goed op te starten. Dus schroom niet om hun eens uit te nodigen!

Wil je als vereniging dus hogerop komen en/of meer leden verkrijgen, dan dien je eerdergenoemde zaken toch goed voor elkaar te hebben. Energie in een groter ledenbestand willen steken, met de (grote) kans dat je dus ook nog eens enkele talenten aan zult treffen die jouw vereniging op sportief gebied hogerop kan/zal brengen. Omdat je als vereniging actief (actiever) bezig zult zijn, zul je merken dat de plaatselijke ondernemers dit ook zullen opmerken, waardoor je als vereniging ook makkelijker binnen zult komen.

Mogelijk hoor ik dan ook gelijk al weer een “Ja, maar…..”. En ja, uiteraard worden de (plaatselijke) ondernemers overstelpt met aanvragen voor sponsoring, maar als je een goed sponsorbeleid hebt waarin je je positief kunt onderscheiden t.o.v. de andere verenigingen, zul je zien dat deze ondernemers hier eerder voor open zullen staan.  Zet wekelijks/maandelijks je sponsoren in het licht/zonnetje, met de huidige Social Media is immers zoveel mogelijk!

Waak er echter voor…de (basis van de) organisatie moet er goed op voorbereid zijn en dit ook aan kunnen. Investeer dus als vereniging in goede mensen die dat willen en kunnen doen. Uiteraard zijn deze (ook) schaars. Maar met een goed plan waarin zij ook de credits (kunnen) krijgen, zullen ook zij eerder instappen.

Ik wens een ieder heel veel succes met zijn/haar uitdaging en onthoud altijd: “Alles wat je aandacht geeft, groeit!”

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK