Conceptprogramma Eredivisie 2022/2023

Het  conceptprogramma voor de eerste fase van de Eredivisie zaalcompetitie is bekend. De clubs starten vrijdag 2 september a.s. met de eerste competitieronde in het seizoen 2022/`23. De eerste fase eindigt op 17 december.

Bron: KNVB

CONCEPTPROGRAMMA

Het wedstrijdprogramma is vastgesteld op basis van een vooraf opgesteld schema. Ieder team speelt twaalf wedstrijden. Door loting is bepaald tegen welke  drie tegenstanders men niet speelt in deze fase. De nummers 1 t/m 8 in de eindrangschikking plaatsen zich vervolgens voor poule A. De tweede helft van de ranglijst gaat in de tweede fase verder in poule B.

Supercup

Het duel om de Supercup is vastgesteld op vrijdag 26 augustus a.s. in de sporthal van landskampioen Hovocubo. Tegenstander is verliezend finalist FC Eindhoven.

Debutanten

De Eredivisie kent twee nieuwkomers. ZVV Eindhoven wordt meteen in het diepe gegooid en opent het seizoen thuis tegen landskampioen Hovocubo, VNS United speelt een dag later de uitwedstrijd tegen Texel`94. In de laatste wedstrijdronde (12) ontmoeten de beide debutanten elkaar.

Derby`s

In de openingsronde staat direct de eerste regionale derby tussen HV/Veerhuys en RKAV Volendam op het programma. Op 23 september a.s. is Eindhoven het toneel van de stadsderby tussen de plaatselijke FC en ZVV. De Hoornse derby tussen HV/Veerhuys en Hovocubo wordt gespeeld in de laatste competitieronde (12). Een andere Noord-Hollandse kraker tussen Hovocubo en FC Marlène staat op gepland op 18 november.

Assistent-coaches Oranje Futsal

Tot slot staat er op 30 september a.s. ook nog een bijzonder affiche op het programma. Dan staan de beide assistenten van Oranje Futsal tegenover elkaar met hun clubs. Sander van Dijk ontvangt met zijn Hovocubo het ASV LEBO van ZaÏd El Morabiti in wedstrijdronde vier.

Meer info: Eredivisie

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK