Drachtster Boys/HR Piping Vr1 in enerverende wedstrijd langs Drs. Vijfje

0 0

Toen de kruitdampen waren opgetrokken in de Struikhal in Groningen stond er een 1-2 eindstand voor de Drachtsters op het scorebord. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende trok Drachtster Boys/HRPiping aan het langste eind door twee prima uitgespeelde goals.

Bron: Drachtster Boys (Foto: Tibbesma Fotografie)

Kansen voor beide ploegen
Vanaf de eerste minuut was de kraker tussen beide ploegen, die tot nu toe ongeslagen waren, helemaal los. In een aantrekkelijke openingsfase hadden zowel Drachtster Boys/HR Piping als Drs. Vijfje verschillende mogelijkheden om de score te openen maar beide keepsters hielden hun ploeg op de been. In de vijfde minuut was het Drachtster Boys/HR Piping dat toch de score opende. Jessie Prijs ging op avontuur in het as van het veld en bereikte Sieta de Vries op de achterlijn. De voorzet van De Vries was perfect op maat waardoor Prijs vervolgens de bal eenvoudig binnen kon schieten.

Drachtster Boys/HR Piping kreeg vervolgens verschillende kansen om de score uit te breiden. Sieta de Vries zag haar bal via de onderkant van de lat weer het veld in stuiten, Aafke de Hoek raakte de paal en het prachtige schot van Esther van Toledo vanaf eigen helft werd ternauwernood door de keepster van Drs. Vijfje uit de goal geranseld.

Aan de andere kant was het aan Anna Reitsma te danken dat Drs. Vijfje in de eerste helft niet tot scoren kwam. Op verschillende inzetten van onder andere Laura de Groen, Tessa Peters en Jet Nooteboom stond de international goed op haar plek waardoor Drachtster Boys/HR Piping met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op ging zoeken.

Snel doelpunt van Martine Koopmans
De ploeg van Symen Abe Hoekstra kwam voortvarend uit de kleedkamer en dat resulteerde binnen twee minuten in een verdubbeling van de voorsprong. Mariël Miedema werd via een goede een-twee vrijgespeeld op rechts en zij vond op haar beurt de bij de tweede paal vrijstaande Martine Koopmans. Zij schoot de bal buiten het bereik van de keepster in de verre hoek.

Daarna was het vooral Drs. Vijfje dat hard op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Met de vliegensvlugge Laura de Groen en de onverzettelijke Vesna Veltrop werden verschillende kansen gecreëerd maar telkens was het een been van een verdediger van Drachtster Boys/HR Piping of Anna Reitsma die een goal voorkwam. Toch kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. Een corner van Jet Nooteboom werd zeer ongelukkig van richting veranderd en verdween in het net. Verder dan dat kwam Drs. Vijfje niet waardoor Drachtster Boys/HR Piping opnieuw drie punten kon bijschrijven.

Drachtster Boys/HR Piping koploper
Beide ploegen lieten aan het publiek zien een belangrijke kandidaat te zijn voor de play-offs aan het einde van het seizoen. Waar een gelijkspel mogelijk de verhoudingen beter had weergegeven ging Drachtster Boys/HR Piping er met de drie punten van door uit Groningen. Een wedstrijd zonder een echte individuele uitblinker aan Drachtster kant. Wat vooral opviel was het collectief en de gezamenlijke wil om te winnen. Ook maakte Daphne de Jong haar rentree.

Volgende week wacht opnieuw een pittige tegenstander. Dan komt ZVV Den Haag op bezoek in de Snij Noord hal. Een tegenstander waar Drachtster Boys/HR Piping het altijd lastig mee heeft.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK