Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint van Zeemacht VR1, ondanks “rode lijn”

0 0
Leestijd:1 Minuten, 47 Seconden

Rode lijn????? Dat verdient uitleg. Tijdens de vorige bekerwedstrijd van Zeemacht, uit tegen Os Lusitanos VR1, kreeg de Helderse formatie met 10-0 klop en dat was de reden dat men nu een andere insteek had gekozen.

Bron + Foto: Drachtster Boys

Door de luid roepende coach van Zeemacht werden hun meiden daar keer op keer aan herinnerd: terug naar de rode lijn, terug naar de rode lijn. Deze rode lijn bevond zich op 2 meter van de middenlijn op de eigen helft van Zeemacht. Bij balverlies werd die positie dan ook onmiddellijk weer ingenomen. En ziehier het verloop van de wedstrijd.

Zeemacht loerde op een spaarzame counter en Drachtster Boys/HR Piping moest maar zien hoe ze zich door die verdediging konden spelen en scoren. Het moet gezegd, keepster Sterre Wendt kwijtte zich behoorlijk van haar taak en het duurde dan ook tot de 10e minuut voordat Jessie prijs de 0-1 scoorde, op aangeven van Lisanne Kempe. Diezelfde Kempe scoorde de 0-2 nog geen minuut later met een wonderschone hakbal, op aangeven van Jessie Prijs. Vlak voor het rustsignaal (zeg maar in de zoemer) scoorde Esther van Toledo de 0-3, omdat ze haar voet nog net tegen de bal kreeg. Rust met 0-3.

De 2e helft vertoonde hetzelfde spelbeeld. Ondanks de 0-3 achterstand bleef Zeemacht de “rode lijn” tactiek hanteren en werd Drachtster Boys ietwat slordiger in de dekking, wat resulteerde in de 1-3 door Laura de Decker. Jessie Prijs maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde in de 26e minuut de 1-4. Wedstrijd gespeeld.

Drachtster Boys/HR Piping heeft nu 6 punten uit 2 (beker)wedstrijden. Volgende week vrijdag 8 oktober a.s. spelen de Drachtsters wederom in Den Helder tegen Zeemacht VR 1 om 20.30 uur. Alleen dan voor de competitie.