0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

Gorinchem – Vrijdag 13 januari jl. stond de eerste wedstrijd van 2023 op de kalender voor de vrouwen van ZVG/Cagemax. De derde poulewedstrijd voor de beker tegen Mazzel Stars. De Zoetermeerders werden eerder dit seizoen al twee keer verslagen.

Bron: ZVG (Foto’s: Den Uijl Fotografie)

Zowel voor de competitie (0-7) als in de eerste ontmoeting voor de beker (1-4). Zonder zich overmatig in te spannen en met maarliefst drie versterkingen in de selectie won ZVG/Cagemax ook dit keer heel eenvoudig. Uitslag: 7-0.

Bij ZVG/Cagemax ontbraken Noël Elands (geschorst), Patricia Looijen en Sanne Brand (blessures) en Hannah van den Heuvel in de selectie. Daar tegenover stond het debuut van drie nieuwelingen die deze winterstop zijn aangesloten bij de selectie. Keepster Anna Reitsma kwam over van het Groningse Drs. Vijfje en Elaine Fertoute en Rebekka van Esch komen op het veld beiden uit voor Hoofdklasser BVV Barendrecht. Alle drie maakten zij een uitstekende eerste indruk in het tenue van ZVG/Cagemax! 

Net als in de voorgaande onderlinge ontmoetingen bleek ZVG/Cagemax ook dit keer veel te sterk voor Mazzel Stars. Binnen tien minuten was het gat al geslagen. Na drie minuten opende Daniëlle Kortlever de score, na acht minuten was het Elaine Fertoute die haar debuut opluisterde met een treffer en na tien minuten werkte een speelster van Mazzel Stars de bal achter haar eigen keepster: 3-0. In deze fase liet ZVG/Cagemax goed zaalvoetbal zien en werden de gasten van het kastje naar de muur gespeeld. Esther Lakerveld, Mandy de Jong en Kayla van den Boomgaard bepaalden de ruststand op 6-0.

Na rust vond ZVG/Cagemax het allemaal wel prima. De ruime voorsprong maakte het spel er niet beter op. Waar ZVG/Cagemax voor rust zes keer wist te scoren werd er na rust een keer of zes op de lat en paal gemikt. Daarnaast werd er ook nog een keer of tien een sliding van achter, met gestrekt been of een andere kamikaze actie ontweken van Mazzel Stars. Er moet immers ook nog gewoon gewerkt worden volgende week. Vlak voor tijd wist Marloes Blom toch nog een keer de trekker succesvol over te halen. Hiermee bepaalde zij de eindstand op 7-0 in het voordeel van ZVG/Cagemax Vrouwen 1.

Een goed begin van 2023. Volgende week spelen Mazzel Stars en OS Lusitanos tegen elkaar voor de beker. Een week later zullen ZVG/Cagemax en OS Lusitanos er in de Oosterbliek alles aan doen om een plek in de halve finale van de beker te bemachtigen. Op dit moment heeft regerend bekerwinnaar OS Lusitanos de beste papieren om de volgende ronde te bereiken, maar de bal is rond en er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de poulefase. 

Selectie ZVG/Cagemax:
– Anna Reitsma
– Mandy de Jong
– Esther Lakerveld
– Elaine Fertoute
– Kayla van den Boomgaard
– Marloes Blom
– Rebekka van Esch
– Daniëlle Kortlever
– Bonny Lammers
– Patricia Degener

Meer info: Beker Vrouwen Landelijk

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0