FC Eindhoven bekert verder

0 0
Leestijd:1 Minuten, 39 Seconden

Zoals vooraf mocht verwacht worden,  heeft FC Eindhoven  de kwartfinale van de Nederlandse beker bereikt. Dit gebeurde na een 7-2 zege op Eerste Divisionist Futsal Winsum uit Groningen, die hiervoor een reis van 4 uur naar Eindhoven moesten maken.

Nochtans was de ruststand pas 1 – 1 tegen een begrijpelijk erg verdedigend Futsal Winsum, waardoor het voor FC Eindhoven moeilijk was er door te komen. FC Eindhoven had dan ook veel balbezit en de schoten op doel werden of door de sterk keepende Reinder Haan of door de paal (5*) gekeerd. In de 5e minuut maakte Jordany Martinus de 1-0 op aangeven van Mouhcine Zerouali.
De 1-1 werd in de 13e minuut gemaakt door Stefan Bultena bij zowat de eerste goede kans voor Futsal Winsum. Dit was tevens de ruststand.

Nadat Oualid Saadouni in de 21e en de 24e  minuut de 2-1 en 3-1 scoorde, moest Futsal Winsum  wel aanvallender gaan spelen. Wederom Oualid Saadouni maakte in de 30e minuut de 4-1, waarna Reinder Haaksema na een foutje de 4-2 op het scorebord zette. In de 33e minuut schoot Mouhcine Zerouali op doel en in de daarop volgende frommelsituatie werd het door een eigen doelpunt van Björn Schutter 5-2. Een actie van Jordany Martinus in de 35e minuut werd door Mouhcine Zerouali afgerond, 6-2. Hierna ging FC Eindhoven met een extra veldspeler oefenen en dit resulteerde direct in de 7-2 door meespelende keeper Lucas Borato. Ook in de tweede helft raakte FC Eindhoven nog 2 keer de paal.