FC Eindhoven wint eerste wedstrijd om BeNeCup

Om de strijd om de BeNeCup doet FC Eindhoven goede zaken door de uitwedstrijd tegen Proost Lierse te winnen. Het was een snelle, fysieke wedstrijd met veel inzet die in een hoog tempo gespeeld werd en waarin FC Eindhoven als team zeer sterk voor de dag kwam.

Bron: FC Eindhoven

In de 4e minuut is het Jordany Martinus die na een solo de bal tussen de benen van de keeper weet te schieten en de 0-1 op het scorebord zet. Opvallend is dat de keeper van Proost Lierse al vroeg en vaak gedurende de gehele wedstrijd als 5e veldspeler optreedt. Normaal wordt een “echte” veldspeler als 5e keeper ingezet. In deze eerste helft vallen er aan beide kanten niet veel echte doelkansen.

Na een onderschepping van Jamal el Ghannouti stelt hij Dennis van den Eijnden in staat om de 0-2 te scoren in de 22e minuut, gevolgd door de 0-3 in de 28e minuut door Mouhcine Zerouali na een fraaie combinatie tussen Jordany Martinus en Raphinha. Hierna heeft FC Eindhoven in de 30e minuut nog een grote kans om op 0-4 te komen, maar deze wordt voor open doel gemist.

Het meespelen van de keeper van Proost Lierse wordt door Jordany Martinus in de 34e minuut afgestraft als hij van eigen helft in het verlaten doel schiet. Hierna verslapt FC Eindhoven even en kan de nummer 11 in de 35e minuut uit een corner de 1-4 scoren, gevolgd door de 2-4 door de nummer 10 in de 36e minuut.

Dit is tevens de eindstand en heeft FC Eindhoven het dus in eigen hand om op 21 december in ook nog de eigen hal voor het eerst de Benecup te winnen.

Deze beker is de enige die nog ontbreekt.

Man of the match:
Jordany Martinus

Statistieken:
‘4 Jordany Martinus 0-1
’22 Dennis van den Eijnden 0-2 (assist Jamal el Ghannouti)
’28 Mouhcine Zerouali 0-3 (assist Raphinha)
’34 Jordany Martinus 0-4
’35 Nummer 11 1-4
’36 Nummer 10 2-4

Gele keert
’34 Nummer 10 gele kaart
’40 Nummer 13 gele kaart

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK