Zaanstad– De allereerste wedstrijd van FC ZAANSTREEK/COVEBO is goed verlopen. Er werd een 10-3 overwinning op Hovocubo 2 geboekt in Sporthal De Koog in Koog aan de Zaan. De tegenstander uit Hoorn dat in de topklasse uitkomt heeft een heel nieuw 2e team en wist alleen in de eerste helft te imponeren.

Bron + Foto: FC Zaanstreek

Een verdiende 0-2 voorsprong en veel balbezit voor de bezoekers dat veel op de helft van FC te vinden was. Wel werd vlak voor rust de voorsprong weggegeven. Twee messcherpe identieke lange ballen werden knap binnengelopen waarmee de ruststand van 2-2 op het bord stond.

In de tweede helft een ander spelbeeld waarbij de Zaankanters feller op de bal verdedigde en scherper in de opbouw waren en zodoende konden uitlopen naar een 10-3 overwinning. Mede door het uitvallen van de sterke centrale spelverdediger achterin was de organisatie van de ploeg uit Hoorn compleet weg.

Een wedstrijd met twee gezichten waarbij FC ZAANSTREEK als winnaar uit de bus kwam. Een historische eerste wedstrijd en overwinning die de boeken in zal gaan. Ook al betrof het maar een testwedstrijd.