Futsal Dragten kan net niet stunten

0 0
Leestijd:2 Minuten, 37 Seconden

Het zaalvoetbalseizoen is officieel weer begonnen en traditiegetrouw wordt dat geopend met een bekerprogramma. Dat was dit jaar een unieke happening, omdat Futsal Dragten, uitkomend in de Topklasse, zich mocht meten met een ploeg uit de landelijke Eerste Divisie.

Bron: Futsal Dragten

Het hield dus ook in, dat gespeeld werd volgens de landelijke regels en die zijn net iets anders dan wat de ploeg van coach Luchien Eding gewend is. Belangrijkste verschil hierbij is dat een zuivere speeltijd wordt gehanteerd.

Vrijdagavond was Futsal Winsum te gast in De Drait en om 20.30 uur begon de strijd om de landelijke beker. Daarbij ging Dragten meteen furieus van start en werd Futsal Winsum meteen teruggedrongen op de eigen helft. Het spel was op de wagen, toen Sander Germeraad in de derde minuut met een strakke pass Marco Braaksma bereikte, die bij de 2e paal de 1-0 op het scorebord zette. Toen even later via Rachid Akdim ook de 2-0 viel, werd al even gedacht aan een stunt. Winsum speelde op dat moment te onrustig, maar gedurende de eerste helft werd dat beter. Het kwam meer in de wedstrijd, maar Dragten kon eigenlijk gemakkelijk stand houden. In de laatste minuut van de eerste helft kon Winsum de aansluitingstreffer scoren.

Na een pauze van tien minuten kwamen beide teams weer vol goede moed uit de kleedkamer en vanaf de aftrap ontstond opnieuw een heerlijk schouwspel. Winsum zette meer druk om op die manier de gelijkmaker te scoren, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Met een sliding hield Marco Braaksma de bal nog net in het spel en dat verraste zowel zijn naaste verdediger als de uitkomend keeper. De bal ging pardoes onder hem door en de 3-1 was een feit.

Lang kon Dragten niet genieten van het doelpunt. Bijna vanaf de aftrap werd de marge weer teruggebracht naar één, na een vloeiende aanval van Winsum. Dragten leek te wankelen, mede door de dadendrang van de opponent om ook de gelijkmaker te willen produceren. De uitstekend acterende keeper Jeroen Dragt hield echter meermalen zijn doel schoon, soms tot frustratie van de aanvallers.

De gelijkmaker viel toch. Met nog ruim één minuut op de klok gingen bij Winsum de handen omhoog, toen de 3-3 toch nog werd gescoord. Dit resultaat had tot gevolg, dat strafschoppen moesten bepalen wie doorging naar de volgende ronde. Hierbij startte Dragten met de serie van elk vijf doelpogingen en tot de laatste penalty ging het voor beide teams gelijk op. Helaas voor Dragten werd de laatste poging gestopt, waarna Winsum het karwei afmaakte.

De teleurstelling bij Futsal Dragten was uiteraard groot. Het had bijna voor een stunt gezorgd en door kunnen dringen tot de tweede ronde. Iedereen was het er wel over eens, dat beide teams weinig voor elkaar onder deden en de gelukkigste had gewonnen. Futsal Dragten sluit nu aan bij het toernooi om de Districtsbeker, waarvan de tegenstander nog niet bekend is.

Komende week begint ook de competitie en daarin speelt Futsal Dragten haar eerste wedstrijd thuis tegen Futsal Frisia uit Leeuwarden. De wedstrijd in sporthal De Drait staat gepland om 21.00 uur.