Geen bekerfinale voor Drachtster Boys/HR Piping VR1

Na een indrukwekkende minuut stilte als herdenking aan de pas overleden Marius Privee (oud-bondscoach Oranje vrouwen zaalteam) ging de wedstrijd van start. En zoals in de vooraankondiging van deze wedstrijd al was gemeld, een bekerwedstrijd is anders dan het competitie treffen van eerder (7-1 verlies Drachtster Boys).

Bron: Drachtster Boys (Foto: Tibbesma Fotografie)

De Drachtster vrouwen gingen fel van start, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht wat resulteerde in de 1-0 door Suzanna Deckers in de 2e minuut. Het in grote getale aanwezige publiek ging er even goed voor zitten. Vanaf dat moment regende het mogelijkheden en kansen voor DFT op de 2-0 echter de scherpte voor de goal en het ontbreken van een beetje geluk leidde er toe dat, ondanks het fantastische keeperswerk van Anna Reitsma, de 1-1 viel in de 15e minuut door Chelly Drost, tevens de ruststand.

Beide teams kwamen net zo scherp uit de kleedkamer als dat ze er in gingen dus werden er wederom scherpe duels uitgevochten en kwamen er weer kansen voor beide doelen. In de 28e minuut nam Drachtster Boys/HR Piping wederom de leiding door een snel genomen vrije schop van Suzanna Deckers die op haar beurt Amber Werkman in staat stelde om de 2-1 aan te tekenen.

Os Lusitanos voerde de druk op en het was Dyanne Bito die iets teveel ruimte kreeg en daardoor onhoudbaar de 2-2 aantekende (30e minuut). Na een paar warrige beslissingen van de heren Markerink en Menick (scheidsrechters van dienst) kwam daar in de 34e minuut een zeer makkelijk gegeven penalty bij voor vermeend hands van Suzanna Deckers, terwijl iedereen kon zien dat ze haar arm voor de borst had. Tot overmaat van ramp kreeg zij ook nog de rode kaart, terwijl hier zeker geen sprake was van een scoringskans. Veel commotie in de zaal, echter de heren scheidsrechters bleven bij hun besluit. De gegeven penalty werd benut door Chelly Drost (2-3).

En natuurlijk zette de ploeg van Symen Abe Hoekstra alles op alles om de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Meevoetballende keepster Esther van Toledo was mede debet aan het ontstaan van diverse mogelijkheden, echter…..het bleef 2-3 en dus Os Lusitanos op vrijdag 15 april a.s. naar de bekerfinale. FC M.A.R.L.E.N.E., de andere finalist, won met strafschoppen van Drs. Vijfje.

Volgende week speelt DFT1 uit tegen zvv Den Haag VR1.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping:
Anna Reitsma, Aafke de Hoek, Amber Werkman, Suzanna Deckers, Esther van Toledo, Jessie Prijs, Lisanne Kempe, Sieta de Vries, Richelle Gordijn, Daphne de Jong en Sietske Nyncke Zijlstra.

Selectie Os Lusitanos:
Jessica Overtoom, Mythe Roest, Dyanne Bito, Chelly Drost, Gilanne Louwaars, Bouchra Moudou, Wendy Remert, Britt van der Gulik, Nathalia Santibanez Vargas en Amy Schoot.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK