Kort bekeravontuur voor OS Lusitanos na onnodige nederlaag tegen AC Kingdom

De bekerdroom van OS Lusitanos is al in de eerste ronde uit elkaar gespat. In de uitwedstrijd tegen AC Kingdom werd een 5-2 nederlaag geleden.

Bron: OS Lusitanos

De eerste helft begon met een sterke fase van OS Lusitanos. OS Lusitanos wist AC Kingdom goed onder druk te zetten, dit resulteerde ook in een aantal goede kansen. Al in de tweede minuut was Rachid el Yaakoubi dicht bij de openingstreffer, maar hij wist het niet af te maken. Uit een hoekschop kon  Redouan el Bosklaoui inschieten, maar deed dit recht in de handen van Ac Kingdom doelman. Na bijna een kwartier spelen was het Arcinio Gimith die bij de 2e paal de bal makkelijk achter doelman wist plaatsen. De verdiende 0-1 stond op het scorebord. Lang kon Lusitanos daar niet van genieten want door een afstandsschot stond het tegen alle verhoudingen in de 18e minuut 1-1.

Na balverlies bij AC Kingdom zet OS Lusitanos een splijtende counter op. Arcinio Gimith die zijn tegenstanders van zich afschudde is weg maar werd werkelijk van achteren getorpedeerd en daarmee de weg naar het doel onmogelijk gemaakt. Waar iedereen rekening hield met een rode kaart liet de scheidsrechter het bij een waarschuwing en een gele kaart!!.

OS Lusitanos hield het tempo hoog en voetbalde gewoon goed. Het enige wat OS Lusitanos zichzelf kwalijk kon nemen was dat de voorsprong niet verder uitgebouwd werd. Grote kansen werden om zeep geholpen. Vlak voor rust kwam OS Lusitanos overigens goed weg toen een niet te missen kans toch gemist werd door een AC Kingdom speler. Ruststand: 1-1.

Lusitanos begon furieus aan de tweede helft en in de 24ste minuut werd dat dan uiteindelijk beloond en was het Orry Stoc-Promes die na een prima individuele actie de 1-2 kon laten noteren.

Een paar minuten later moest Erfan Khodabaks een aantal keer optreden, waarbij ze eenmaal op de doellijn geassisteerd werd door medespelers. Het spel golfde op en neer met grote kansen voor beide doelen. Een doelpunt van OS Lusitanos had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar een aloude voetbalwet geldt nog steeds: “Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel”. Voor AC Kingdom gold deze wet in positieve zin. Door zeer slordig voor het doel willen uit verdedigen werd genadeloos afgestraft door AC Kingdom 2-2 en kwam hierdoor terug in de wedstrijd.

Het spel bleef op en neer golven en duidelijk was dat 2-2 niet als eindstand op het wedstrijdformulier zou komen te staan. Lusitanos kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar binnen zes minuten gaf Lusitanos de wedstrijd volledig uit handen. Binnen een minuut kantelde AC Kingdom de wedstrijd van een 2-2 naar een 2-5 voorsprong.

Als OS Lusitanos Trainer Khalid Elbaz ergens een hekel aan heeft is het verliezen, zeker als hij na afloop moet constateren dat het verlies onnodig was. OS Lusitanos moet het zichzelf aanrekenen dat deze wedstrijd werd verloren Je weet dat je tegen deze tegenstanders steeds minder kansen krijgt”, analyseerde hij. ,,Dus de kansen die je dan krijgt moeten doelpunten zijn. En dat was vandaag bij ons niet het geval.  Lusitanos zal voortaan beter met de kansen om moeten gaan.

Volgende week vrijdag speelt OS Lusitanos de eerste competitie wedstrijd in Groningen, tegen PKC’83/Team Carre.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK