Kroatië te sterk voor zaalteam: 1-4 (incl. VIDEO)

0 0

Als nieuwe bondscoach kiest Max Tjaden bewust sterke tegenstanders uit. Kroatië is zo’n land. In Rotterdam bewees Oranje de Kroaten niet aan te kunnen. Het verloor het eerste deel van het tweeluik met 1-4. ,,Ik heb veel goede dingen gezien, maar we konden vanavond niet op tegen Kroatië’’, gaf Tjaden eerlijk toe. ,,Morgen misschien wel’’, klonk het hoopvol.

KNVB Media  KNVB Media

Als kersverse keuzeheer wil Tjaden in de eerste maanden van zijn periode veel spelers aan het werk zien. Zo was vooraf al bekend dat Said Bouzambou, Tevfik Ceyar, Mo Darri en Manuel Kuyk alleen op maandag zouden spelen. Zij worden dinsdag vervangen door Mo Allouch, Zakaria Amrani, Pieter Grimmelius en Jordany Martinus.

Debuut

Net als vorige maand tegen Servië liet Tjaden drie spelers debuteren. Ike Neil, Younes Daari en Dave Stet maakten hun eerste minuten in Oranje. Het past allemaal in de fase waarin het hernieuwde Oranje zich prepareert op het EK-kwalificatietoernooi in Wit-Rusland, in april volgend jaar.

Nederland had het bijzonder lastig tegen de nummer 17 van de wereld. Daar waar het eerste deel van de eerste helft bestond uit aftasten, daar gaf Kroatië in het tweede deel flink gas. En dan kan het hard gaan in de zaal. Binnen een minuut was het twee keer raak en het was aan doelman Manuel Kuyk te danken dat het halverwege ‘slechts’ 0-2 stond. Oranje kon nauwelijks gevaarlijk worden en was via Karim Mossaoui nog het dichtst bij een treffer.

Hervatting

Vlak na de hervatting dacht Nederland zowaar de 1-2 te maken, maar Mo Darri kon net niet afronden. Tien seconden later lag de bal er aan de andere kant wél in: 0-3. Nadat ook Horvat succesvol was.

Met nog zo’n negen minuten op de klok maakte Nederland via Karim Mossaoui de 1-4. Direct hierna had Tevfik Ceyar dé kans op de 2-4. Oranje probeerde de Kroaten onder druk te zetten, maar dat had als gevolg als balverlies levensgevaarlijk was. Op enkele momenten kon debutant Stet zich direct onderscheiden.

Gratis toegang

Dinsdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. De aftrap is om 20 uur, de toegang in het Topsportcentrum in Rotterdam is gratis. Volgend jaar april speelt Oranje het EK-kwalificatietoernooi in Wit-Rusland. Het EK zelf wordt in 2018 in Slovenië gehouden.

Statistieken:

Nederland-Kroatië 1-4 (0-2)

Scoreverloop:

12. Babic 0-1, 13. Peric 0-2, 23. Jelovcic 0-3, 28. Horvat 0-4, 32. Mossaoui 1-4.

Opstelling Nederland:

Kuyk, Stet; Ceyar, Darri, Bouzambou, St. Juste, Saadouni, Mossaoui, Attaibi, Neil, El Ghannouti, El Morabiti, Daari.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK