0 0
Leestijd:1 Minuten, 58 Seconden

Waar het de afgelopen weken zeer goed liep voor Heracles Almelo Futsal, liep het gister met name in de 1e helft voor geen meter. Weinig lijn in het spel, zeer onrustig en erg chaotisch. Na een snelle 0-2 voorsprong stond Heracles Almelo Futsal bij rust ineens met 4-3 achter. Na de donderspeech van hoofdtrainer Noel Oude Bennink in de rust werd er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt en werd de achterstand snel omgezet. Uiteindelijk stond er een 6-9 eindstand op het scorebord na 2x 20 minuten zuivere speeltijd.

Bron: Heracles Almelo Futsal

In een veredeld gymzaaltje in Winschoten, met best wel wat publiek op de tribunes en een goede sfeer, begint Heracles Almelo Futsal goed. Na 3 minuten staat het al 0-2 na 2 mooie goals van spits Stan Nijhuis. Daarna is Heracles Almelo Futsal het helemaal kwijt. WMC speelt fysiek sterk en schakelt goed om. Na 8 minuten staat het ineens 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Hugo Seckel puntert de 3-3 in de kruising, maar 3 minuten voor rust maakt WMC de 4-3. In de laatste minuut van de 1e helft krijgt WMC nog een 10 meter trap. Keeper Joey Hunting pakt deze ternauwernood voor de doellijn.

In de 2e helft zien we een heel ander Heracles Almelo Futsal. Door goals van Stan Nijhuis, Jayden Sapulete en Andrej Piljic is de achterstand na 5 minuten in de 2e helft omgebogen naar een 4-6 voorsprong. Met name spits Stan Nijhuis heeft het op zijn heupen en schiet er ‘nog even’ 2 goals bij, zijn 4e en 5e van de avond. Halverwege de 2e helft staat het 4-8. WMC krijgt rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler en aanvoerder Serhat Sakru maakt de 4-9. Daarmee is de wedstrijd gespeeld en gaat het tempo aan Heracles Almelo Futsal wat omlaag. WMC scoort in de slotminuten nog 2 keer. Eindstand 6-9.

Smetje op de avond is de rode kaart voor Stan Nijhuis. Volgens de hoofdscheidsrechter van dienst trekt hij een doorgebroken speler naar de grond. Tot verbazing van het publiek, de bank van WMC, maar vooral van Stan Nijhuis en Heracles Almelo Futsal zelf, krijgt hij de rode kaart.

Door deze overwinning blijft Heracles Almelo Futsal koploper in de Eerste Divise C.

Meer info: Eerste Divisie C