Na drie jaar kunnen we eindelijk weer eens een Nederlands zaalvoetbalkampioen melden

0 0

Nadat eerder –door corona– 2 seizoenen achter elkaar geen kampioen uit de bus kon komen, kunnen we hier eindelijk weer eens een Nederlands zaalvoetbalkampioen melden, te weten: de zaalvrouwen van G.S.F.V. Drs. Vijfje!

Foto: Meint de Vries Fotografie

De afgelopen seizoenen werden als “verloren” seizoenen beschouwd, dat ook de nodige leden heeft gekost onder de (kleine) zaalvoetbalverenigingen. Het was ook niet makkelijk voor deze verenigingen om het hoofd boven water te houden, maar gelukkig hebben de meeste verenigingen trouwe leden en sponsoren.

Het seizoen van de Eredivisie Vrouwen begon dit jaar met enkele favorieten, te weten Drachtster Boys/HR Piping, FC Marlène en G.S.F. Drs. Vijfje. Eerstgenoemde (op dat moment regerend landskampioen) haakte gedurende het seizoen al snel af, o.a. door blessures en zwangerschapsverloven.

Uiteindelijk bleven er vier teams over die middels de Play Offs voor het kampioenschap gingen strijden, te weten: G.S.F.V. Drs. Vijfje, FC Marlène, Os Lusitanos en Feyenoord Futsal. De verschillen waren klein, waardoor er geen ruime zeges werden geboekt. Wat heet, één wedstrijd (FC Marlène – G.S.F.V. Drs. Vijfje) moest zelfs middels een strafschoppenserie worden beslist, om een winnaar toe te kunnen wijzen.

Uiteindelijk gingen de zaalvrouwen van G.S.F.V. Drs. Vijfje (het team o.l.v. trainer/coach Teuny Bosma) met het kampioenschap aan de haal en sleepte de studentenvereniging uit Groningen hun eerste Nederlands kampioenschapschap binnen. Eerder (2018/2019) waren ze al eens winnaar van de “Beker Landelijk Vrouwen”.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK