Nederlaag met perspectief voor Libertas vrouwen

Na de oorwassing in de beker tegen Drs. Vijfje was het de vraag hoe Libertas zich hiervan zou herstellen. Nu was titelkandidaat FC. Marlène niet direct de ideale tegenstander om vooraf hoop te koesteren voor een goed resultaat.

BronL z.v. Libertas (Foto: Meint de Vries)

Het team kent maar liefst drie internationals die momenteel strijden voor een plaats in de eindronde van het Europees kampioenschap. Dit zijn Lotte Hopman, Aaike Verschoor en Zoyla Barendse. Zij mogen vandaag in een vriendschappelijk duel tegen België weer aan de bak. Ook aanvoerster Sanne Brand heeft een verleden in het Nederlands team. Het waren dan ook de individuele kwaliteiten die in deze wedstrijd de doorslag gaven.

Al vroeg in de wedstrijd passeerde Simone Hand een te gretige Renza Dijkstra en schoot daarna onberispelijk de bal in het doel. Wat volgde was een behoorlijk eerste helft waarop beide teams voldoende kansen kregen. FC Marlène had veel moeite met het enthousiaste spel van Libertas, dat was gebaseerd op hoog druk zetten. Alle hoop op een goed resultaat werd in de eerste minuut van de tweede helft de bodem ingeslagen. Zoyla Barendse liet haar ongekende klasse zien door de obstakels Marije Procee en Renza Dijkstra te omzeilen en daarna met buitenkant rechts keepster Laura Hummel te passeren.

Het getuigt van mentale weerbaarheid dat de meiden van coach Sees Bergman bleven knokken voor een welverdiende goal. Die leek in de maak toen scheidsrechter Basstra floot voor een handsbal van een verdediger van FC Marlène? Maar hij werd volgens de beelden ten onrechte ‘overruled’ door zijn collega Draaijer. In plaats van 2-1 werd het 3-0 voor FC. Marlène door een doelpunt van Chantal Hendriksen.

Met een alles of niets tactiek werd er ook meer risico’s genomen. Daarvan profiteerde het 15-jarig talent Kyara de Bruin optimaal. In een prachtige counter wist zij keepster Laura Hummel te passeren waar de klasse van afspatte. Zij is een exponent van de geweldige jeugdopleiding van FC. Marlène. Maar liefst 9 jeugdteams, waaronder drie meisjesteams, spelen bij de club in Heerhugowaard in competitieverband.

Resteert nog één vraag. Waar staat de afkorting M.a.r.l.è.n.e. voor? Het is een zogenaamd backroniem en staat officieel voor ‘Futsal Club Met Als Resultaat Leden Èn Nieuw Elan’, maar is eigenlijk vernoemd naar de dancing van oprichter Jaap Molenaar.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK