Oranje Futsal boekt overwinning op Kosovo (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 53 Seconden

Oranje Futsal (36*) heeft de tweede wedstrijd tegen Kosovo (59*) met 3-1 (1-0) weten te winnen en sluit daarmee de tweeluik met een goed gevoel af. Ondanks dat het kwalitatief iets minder was dan afgelopen maandagavond, zal bondscoach Max Tjaden over het algemeen tevreden (kunnen) zijn over de uitvoering van de opdrachten die hij vooraf aan de wedstrijd aan de spelers had meegegeven.

Oranje startte voortvarend aan de wedstrijd. In de 2e minuut opende Mats Velseboer met een subliem hakballetje de score (nadat een overtal situatie slecht werd uitgespeeld) en “bevrijdde” daarmee het team. Kansen om de score uit te breiden volgden elkaar snel op, echter Kosovo hield (goed) stand. Zo nu en dan werd ook doelman Manjuel Kuijk getest, maar wederom was “onze” sluitpost onpasseerbaar. Helaas werd er in de eerste helft dan ook niet meer gescoord, terwijl daar voor beide teams best wel mogelijkheden waren en enkele hoogstandjes werden opgevoerd.

De 2e helft startte net zo voortvarend als de 1e, al was het “slechts” in de 5e minuut dat Oranje tot scoren zou komen. Een goed uitgevoerde corner was de basis van dit doelpunt; een overstapje leverde een schietkans op voor Mats Velseboer en die wist hier wel raad mee. Een strak/hard schot belandde dan ook laag in de linkerhoek van het doel van Kosovo: 2-0.

Hierna ging het spel vrij snel op en neer en kregen beide teams mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk was het Oranje dat weer tot scoren kwam. Uit een counter was het uiteindelijk Tevfik Ceyar die de bal beheerst langs de doelman van Kosovo in het doel schoot: 3-0.

Kosovo reageerde al snel middels het inbrengen van een extra veldspeler, waardoor er een lange “powerplay” zou volgen. Kosovo scoorde al vrij snel de 3-1 (een punter verraste doelman Kuijk) en nu was het uiteraard ervoor waken dat Kosovo niet te snel de aansluitingstreffer zou maken.

Gelukkig hield Oranje tot het eindsignaal stand (verdedigde hoofdzakelijk vanuit een 1-2-2 formatie) en kon er een overwinning worden geboekt op een zeer lastige maar zeker sportieve tegenstander.