Oranje Futsal en Kosovo komen niet tot scoren (incl. VIDEO)

De eerste oefeninterland tussen Oranje Futsal en Kosovo kende geen winnaar. Sterker nog, beide teams kwamen niet tot scoren, al waren daar uiteraard wel de mogelijkheden voor. Aan de kant van Oranje stonden voornamelijk paal en lat in de weg, voor Kosovo was dit doelman Manuel Kuijk.

In de 1e helft was het een wedstrijd waarbij Oranje over het algemeen het spel mocht maken en Kosovo loerde op de snelle omschakeling/counter. Gelukkig waren de bepalende aanvallers van Kosovo (aanvoerder en nr. 24) in de counter niet scherp of was Kuijk altijd attent binnen of zelfs buiten het doelgebied.

In de 2e helft hetzelfde beeld, met het venijn in de staart. Beide teams gingen in de laatste 5 minuten risico’s nemen middels het inzetten van een extra veldspeler, ten koste van de doelman. Dit leverde voor beide teams nog enkele goede kansen op.

Oranje maakte in de 2e helft uiteindelijk te veel directe overtredingen, waardoor Kosovo op het eind tot tweemaal toe een 10-meter bal mochten nemen. Doelman Kuijk werd de “man of the match” door beide inzetten met de voeten te keren waardoor beide doelmannen hun doel schoon hielden.

Bondscoach Max Tjaden was na afloop dan ook wel tevreden over het resultaat, aangezien het vandaag de derde wedstrijd op rij was dat de nul werd gehouden (eerder werd er een 4-0 en 2-0 overwinning geboekt op Litouwen). Echter, als je dit jaar in 4 wedstrijden slechts 6 doelpunten scoort, dient er m.i. nog wel aan het scorend vermogen te worden gewerkt.

Vanavond om 19.00 uur staat in de KNVB Campus de 2e wedstrijd in de planning, uiteraard te volgen via de livestream:

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK