Oranje Futsal heeft wereldkampioen Argentinië laten zweten, maar moest uiteindelijk accepteren dat er wederom (onterecht) met 2 doelpunten verschil werd verloren: 2-4.

Het was in de Van der Knaaphal te Ede niet een van de beste wedstrijden van beide teams. De wedstrijd werd afgewerkt met mooie combinaties, maar ook met veel lange ballen die niet aankwamen en passes die mislukten door veelal miscommunicatie(s). Echter, hierdoor werd het wel een aantrekkelijk schouwspel waar het lang onduidelijk zou blijven wie uiteindelijk als winnaar uit de strijd zou komen.

De 1-0 voorsprong van Nederland in de 7e minuut was terecht. Darri heroverde de bal van zijn directe tegenstander en bracht Bouzambou in stelling, die op zijn beurt niet faalde: 1-0. Hierna kwam Argentinië wel weer wat beter in het spel en dat leverde in de 15e minuut dan ook de gelijkmaker op. Vanuit een aanval over de linkerflank, die uiteindelijk op de rechterflank eindigde, scoorde Brandi de gelijkmaker: 1-1.

Na dit doelpunt werd de druk op het doel van Argentinië groter, al was het doelman Kuijk die tot tweemaal toe goed moest ingrijpen. Een hoekschop voor Oranje –net voor rust– bracht echter redding. Nadat de bal weer in het veld was gebracht, volgde een afstandsschot, die door de Argentijnse doelman niet goed werd verwerkt en waarvan Bouzambou dankbaar gebruik maakte: 2-1.

Kort hierna werd een onnodige, harde overtreding van de beste/gevaarlijkste Argentijnse aanvaller met rood bestraft, waardoor Oranje de kans kreeg om de voorsprong te vergroten. Helaas werd dit buitenkansje op het eind van de 1e helft/begin van de 2e helft niet benut en bleef de minimale voorsprong op het scorebord staan.

Nadat Argentinië de man-meer-situatie had overleefd, scoorden zij wel. Al was een duidelijke handsbal van Argentinië –voordat er werd gescoord– hier wel debet aan en dat gaf bondscoach Tjaden dan ook te duidelijk aan bij de scheidsrechters, waardoor hij met rood de zaal moest verlaten.

Of dit consequenties heeft gehad op de spelers/spel, is onduidelijk. Feit was wel dat de Argentijnen hierdoor feller/agressiever werden en ze tweemaal konden scoren in een tijdsbestek waar Oranje ook nog wel de kansen heeft gekregen om te scoren. Echter, pech in de afronding hield dit helaas tegen.

Ook een meespelende keeper bij Oranje bracht niet het gewenste resultaat, waardoor Oranje voor de 2e keer met 2 doelpunten (onterecht) heeft verloren. Verloren van de huidige wereldkampioen, moge dat wel duidelijk zijn.

Selectie Oranje Futsal:
1. Manuel Kuijk (K), 12. Barry de Wit (K), 2. Oualid Saadouni (C), 14. Jordany Martinus, 18. Abdessamad Attahiri, 20. Mo Darri, 4. Tevfik Ceyar, 5. Said Bouzambou, 6. Karim Mossaoui, 9. Mats Velseboer, 10. Mohamed Attaibi, 11. Lahcen Bouyouzan, 19. Iliass Bouzit en 21. Soufian Charraoui.

Staf Oranje Futsal:
Max Tjaden (bondscoach), Samir Makhoukhi (assistent) en Arjan Heerland (keeperstrainer).

Statistieken:

Oranje Futsal – Argentinië 2-4 (2-1)

07. 1-0 Bouzambou
15. 1-1 Brandi
20. 2-1 Bouzambou
===================
28. 2-2 Edelstein
33. 2-3 Brandi
40. 2-4 Rescia