Oranje Futsal oefent tegen Slovenië en Italië

0 0

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) speelt in juni tegen Slovenië en Italië. Het team van bondscoach Max Tjaden treft beide landen tweemaal en speelt tussen 19 en 24 juni a.s. in totaal vier oefenwedstrijden in de voorbereiding op het EK Futsal 2022 dat op 19 januari 2021 in eigen land begint.

Bron: OnsOranje

Op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni speelt Oranje eerst een tweeluik in en tegen Slovenië. De eerste wedstrijd (zaterdag 19 juni) wordt gespeeld in het Rogatec en begint om 18.30u. De tweede wedstrijd (zondag 20 juni) tegen Slovenië is in Podčetrtek en start om 17.00u.

Na de wedstrijden in Slovenië reist Oranje Futsal door naar Prato in Italië waar er op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni twee wedstrijden tegen de Italiaanse zaalvoetbalploeg worden gespeeld. Op woensdag 23 juni begint de eerste wedstrijd om 18.30u en de tweede wedstrijd, op donderdag 24 juni, start om 19.30u.

Selectie

De selectie voor de oefenwedstrijden tegen Slovenië en Italië ziet er als volgt uit: Abdessamad Attahiri (Hovocubo), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Said Bouzambou (Hovocubo), Iliass Bouzit (FC M.A.R.L.E.N.E.), Tevfik Ceyar (FCK de Hommel), Soufian Charraoui (Elledi Fossano), Jamal El Ghannouti (Real Noorderwijk), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Youssef Makraou (asv LEBO), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Karim Mossaoui (Bintang Timur), Dennis van den Eijnden (FC Eindhoven), Mats Velseboer (Hovocubo) en Barry de Wit (asv LEBO).

De resultaten tegen Slovenië en Italië

Oranje Futsal speelde zeven keer eerder tegen Slovenië. Van deze wedstrijden werd er één keer gewonnen en drie maal verloren. De drie overige wedstrijden tussen beide landen eindigde in een gelijkspel. De laatste ontmoeting tussen Nederland en Slovenië dateert van 15 februari 2011, deze wedstrijd eindigde in 1-0 voor de Slovenen. Tegenstander Italië is een stuk bekender voor Nederland. Er werd onderling 32 keer gespeeld. Tien keer won Oranje, zeventien keer was Italië de sterkste en vijf maal eindigde het treffen in een gelijkspel. De laatste ontmoeting stamt van 9 april 2017. Nederland-Italië eindigde destijds in 2-4.

Oefenen in voorbereiding op EK

In april speelde Oranje ook al twee interlands. In Zeist was Kosovo twee keer de tegenstander. Na een doelpuntloos gelijkspel in de eerste wedstrijd won de ploeg van Max Tjaden de tweede wedstrijd met 3 – 1.

Het aftellen is begonnen: over iets meer dan een half jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel.

Finale in Ziggo Dome

Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Wil jij op de hoogte blijven van de aankomende oefeninterlands van Oranje Futsal én de verdere voorbereiding richting UEFA Futsal EURO 2022? Volg dan @OranjeFutsal op social media!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK