Oranje Futsal toont veerkracht in tweede duel met Slovenen (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 39 Seconden

Oranje Futsal heeft zondag de tweede vriendschappelijke ontmoeting in en tegen Slovenië met 4-4 gelijkgespeeld. De ploeg kwam al vroeg op achterstand, knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg pas in de ‘dying seconds’ de gelijkmaker om de oren.

Bron: OnsOranje

Zaterdag had de ploeg van bondscoach Max Tjaden nog knap met 2-5 gewonnen. Een dag later had Nederland het een stuk moeilijker met de sterke Slovenen. Waar de tegenstander in het eerste duel vroeg druk zette, liet Slovenië Nederland nu meer komen en hield het veld klein. Oranje Futsal had daar met name in de beginfase moeite mee. De ploeg was ongeduldig en leidde te veel balverlies.

Dit speelde de Slovenen in de kaart. Na vier minuten kwam de ploeg al op voorsprong dankzij Alen Fetič. Vijf minuten later stond het ook 2-0 door een treffer van Jeremy Bukovec. Een domper, omdat Nederland net een man-minder-situatie had overleefd toen Said Bouzambou al vroeg zijn tweede gele kaart had gekregen.

Ondanks de achterstand putte Oranje Futsal kracht uit het overleven van de ‘powerplay’ en trok nog voor het einde van de eerste helft de stand recht. Karim Mossaoui maakte de 2-1, waarna Mats Velseboer (die zijn 75ste interland speelde) vlak voor rust de gelijkmaker op het bord zette.

Knotsgekke slotfase

In de tweede helft trok Nederland deze stijgende lijn door. Vijf minuten voor tijd schoot Mossaoui de ploeg op voorsprong. Oranje overleefde daarna twee keer een penalty vanaf 10 meter (Manuel Kuijk stopte de eerste, waarna de tweede naast het doel belandde), maar moest even later toch de gelijkmaker incasseren via Nejc Hozjan.

Daarmee was het spektakel in de slotfase nog niet voorbij. Oranje leek de winst alsnog binnen te halen toen een verrassend variant van een intrap via Mossaoui voor de voeten van Soufian Charraoui belandde. De speler van Elledi Fossano twijfelde niet en schoot Nederland weer op voorsprong. Slovenië nam vervolgens risico door met een meevoetballende keeper te gaan spelen. De ploeg zocht geduldig naar de vrije man, waarna de bal in de allerlaatste seconden wat gelukkig via een Nederlands been uitkwam bij Denis Totošković: 4-4.

Dit tot blijdschap van alle Slovenen en het, door de coronamaatregelen, slechts handjevol aanwezige publiek. De Nederlandse spelers vielen na de deze later gelijkmaker teleurgesteld op de grond.

Goed gevoel

Ondanks deze tegenslag overheerste bij Tjaden na afloop het goede gevoel. “4-4 is een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Waar we vroeger na een snelle achterstand en een man-minder-situatie de koppies lieten hangen, stond er nu een team dat veerkracht toonde. Daar ben ik heel trots op. Vooraf wilden we ongeslagen blijven tegen deze sterke tegenstander en daarin zijn we geslaagd.”

Oranje Futsal reist maandag met de bus af naar Italië om daar op woensdag en donderdag een nieuw tweeluik te spelen. “Deze ploeg is misschien nog wel beter dan Slovenië. Zeker nu we al twee wedstrijden in de benen hebben, staan we daar voor een zware opdracht. Toch willen we daar hetzelfde neerzetten als tegen Slovenië. De lat moet hoog liggen, want dat ligt die volgend jaar tijdens het EK in eigen land ook.”