0 0
Leestijd:2 Minuten, 23 Seconden

ZEIST – Oranje Futsal heeft dinsdag jl. de laatste oefeninterland in de aanloop naar de belangrijke WK-kwalificatieduels tegen Kosovo (vrijdag 3 maart a.s.) en Oekraïne (woensdag 8 maart a.s.) verloren. Op de KNVB Campus in Zeist was Duitsland met 3-4 te sterk.

Bron: OnsOranje

Bondscoach Miguel Andrés Moreno gaf drie nieuwe spelers de kans om zichzelf te laten zien. Vooral Ferd Pasaribu pakte deze met beide handen aan. Hij was met twee treffers de meest opvallende man aan de kant van Oranje. Naast de speler van Tigers Roermond, kwamen ook doelman Alexander Smit en Abdelmouhaimin Amghar voor het eerst voor het Nederlandse team binnen de lijnen.

“Het was belangrijk dat ze een keer het niveau van het internationale voetbal hebben meegemaakt. Daar hebben ze veel van kunnen leren. Ze hebben het goed gedaan”, blikte Andrés Moreno terug. “Dat Ferd direct twee keer heeft gescoord is bijzonder. Het valt niet mee om je debuut te maken, maar hij deed het heel goed. Niet alleen over zijn goals, maar ook over zijn spel ben ik tevreden.”

Voorsprong

Nederland begon zeer goed aan het duel in Zeist. De ploeg creëerde kansen en liep dankzij de twee goals van Pasaribu binnen vijf minuten uit naar 2-0. Duitsland kwam gedurende de eerste helft echter beter in zijn spel en was bijzonder efficiënt. Luis Drees en Suad Ak zorgden dat er halverwege een 2-2 stand op het scorebord stond.

Oranje wilde na rust de lijn van vooral het eerste deel van de eerste helft doortrekken, maar keek binnen luttele seconden al tegen een achterstand aan door een goal van Christopher Wittig. Even later was het ook 2-4 door weer een goal van Ak. Uit een vrije trap bracht Ayoub Boukhari de spanning nog even terug, maar tot een gelijkspel kwam Nederland niet meer.

Gelijkopgaand

We hebben de wetten van het internationale voetbal gevoeld

“Het was een gelijkopgaande wedstrijd”, vond Andrés Moreno. “We crëeerden in de eerste helft veel kansen en hadden zelfs een grotere voorsprong kunnen hebben. Daarna hebben we de internationale wetten van het voetbal gevoeld. Duitsland is een ervaren ploeg met acht professionele spelers die al meerdere jaren samen spelen. Dat gaf in het tweede deel van de wedstrijd de doorslag.”

“We hebben er veel van geleerd. Ook tegen Kosovo en Oekraïne treffen we ervaren tegenstanders met voornamelijk spelers die op hoog niveau spelen. Daar kunnen we na vandaag hopelijk nog beter mee omgaan”, vond de bondscoach.

Voortuitgang

Andrés Moreno kijkt verder dan alleen het resultaat. “We hebben deze week een aantal zaken uitgelicht om op te trainen. Ik vind dat we dat heel goed hebben gedaan. Ik zag in de wedstrijd duidelijk terug dat we hierin vooruit zijn gegaan. We blijven deze lijn volgen en gaan er alles aan doen om tegen Kosovo en Oekraïne goede resultaten neer te zetten.”

Meer info: Oranje Futsal

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0