Oranje Futsalvrouwen beginnen met ruime overwinning aan EK-kwalificatie

0 0

Drie keer winnen. Voor minder doen de Nederlandse zaalvoetbalvrouwen het niet tijdens de Preliminary Round van de EK-kwalificatie in Servië. Wat dat betreft had het team van bondscoach Teuny Bosma zich woensdag geen betere start kunnen wensen. In Vrnjacka Banja wonnen de Oranjevrouwen met 6-0 van Letland.

Bron: OnsOranje

“Een lekker begin”, noemde Bosma de eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het Europees kampioenschap dat in maart 2023 wordt gehouden. “We hebben ingezet op drie overwinningen in de Preliminary Round. Als je dan in de eerste wedstrijd zelf zes keer scoort en ook nog eens de nul houdt, dan is dat een goed begin. De eerste stap is gezet.”

Vraagteken

Wat de Nederlandse vrouwen van Letland moesten verwachten, was vooraf een vraagteken voor de technische staf. Nooit eerder stonden beide landen tegenover elkaar. Bij de Letten staat het vrouwenzaalvoetbal bovendien nog in de kinderschoenen. “Zij hebben pas drie wedstrijden gespeeld, zijn pas net begonnen. Letland werkte hard en achter hun spel zat ook echt wel een gedachte, maar wij zijn een klasse beter”, sprak Bosma.

Na een aftastend begin zette Chelly Drost de Oranje Futsalvrouwen na twee minuten op voorsprong. Daarmee was de ban gebroken. Laura de Groen verdubbelde in de zesde minuut de score namens de gretig spelende Nederlandse vrouwen, waarna Simone Hand en opnieuw De Groen de ruststand op 4-0 bepaalden. Daarmee zat Nederland op rozen. In de tweede helft werd de score verder opgevoerd. Simone Hand tekende voor de 5-0 en zette enkele seconden later ook de zesde treffer op het scorebord.

‘Hadden boven de tien uit kunnen komen’

Daarmee eiste de speelster van FC Marlène opnieuw een hoofdrol op. Net als tijdens haar debuut anderhalve week geleden tegen België tekende Hand voor een hattrick, waardoor ze na twee interlands op zes doelpunten staat. En dat hadden er misschien nog wel meer kunnen zijn. “Uiteindelijk stond er een 6-0 eindstand op het scorebord, maar als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad dan hadden we ook boven de tien doelpunten uit kunnen komen. We waren echt voor honderd procent de betere partij”, vond Bosma.

De ruime overwinning op Letland moet de opmaat zijn naar meer. Nederland wil naar de Main Round van de EK-kwalificatie. Alleen de drie groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich voor de volgende ronde. De basis daarvoor is gelegd, donderdag moet tegen Noord-Ierland de volgende stap worden gezet. Zij gingen woensdag met 2-1 onderuit tegen gastland Servië.

Eerst genieten, dan knop om

Maar dat is de wedstrijd van morgen. “Vanavond mogen we genieten van de overwinning van vandaag, daarna moet de knop op. We hebben relatief weinig rust, want morgen om 16.00 uur spelen we tegen Noord-Ierland, een tegenstander met fysiek sterke speelsters. We hebben hun wedstrijd van vandaag gezien, dus we weten wat we kunnen verwachten”, blikte Bosma vast vooruit.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK