Oranje zaalvrouwen laten de Leeuw(in) brullen

0 0

Minsk – De Oranje zaalvrouwen hebben zich vanmiddag/vanavond goed hersteld van de nederlaag van gistermiddag, tegen Rusland. Wit-Rusland was nu het slachtoffer van een getergd team, dat wilde laten zien dat ze zeker tot de kanshebbers van een finaleplaats dienen te behoren.

Helaas moet ik dan wel weer concluderen dat dit waarschijnlijk te laat komt, aangezien ik echt niet meer verwacht dat Rusland drie punten gaat verspelen tegen dit Wit Rusland, dat op hun beurt dus sowieso al is uitgeschakeld. Maar wat ik in eerder bericht al noemde, je weet het maar nooit. In het zaalvoetbal is (ook) veel mogelijk, dus maar hopen dat dit nu ook eens uitkomt/mee zit.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en binnen 4 minuten stond er al een 0-3 voorsprong op het scorebord, middels doelpunten van Nancy Loth, Laura de Groen en Zoyla Barendse. Kort daarna wordt een door Wit Rusland genomen corner door Verschoor van richting veranderd en belandt de bal achter een verbouwereerde Anna Reitsma: 1-3.

Nadat het spel in de eerste helft verder “hobbelt” met diverse kansjes heen en weer, is het uiteindelijk Nederland dat de 1-4 op het scorebord brengt. Een perfect uitgevoerde counter belandt uiteindelijk bij de mee opkomende Arte Brueren en zij rondt beheerst af. De 1-4 is/wordt tevens de ruststand.

De 2e helft is van een ander kaliber, beide teams zijn vaak te gehaast –ook in de afronding– zodat er een lange tijd niet wordt gescoord, terwijl je wel steeds op het puntje van de stoel zit. In de “staart” probeert Wit-Rusland middels powerplay wat te forceren, maar Nederland incasseert geen tegendoelpunten meer en slaat zelf in de laatste minuten nog tweemaal toe, middels doelpunten van Nancy Loth en Arte Brueren, waardoor er een meer dan verdiende 1-6 overwinning wordt geboekt.

Met de “agressie” van vandaag had gisteravond gespeeld moeten worden, dan waren de kaarten anders geschud. Maar goed, dat is “als” en dat telt nergens (bij). De zaalvrouwen van Nederland weten nu zelf ook dat het anders had kunnen zijn.

Zaterdag a.s. de poule goed afsluiten tegen het nog puntloos Hongarije, dan hebben de zaalvrouwen van Nederland in ieder geval hun visitekaartje voor de eerstvolgende EK Futsal goed afgegeven.

Scoreverloop:
’02 0-1 Nancy Loth
’03 0-2 Laura de Groen
’04 0-3 Zoyla Berendse
’05 1-3 e.d. Aaike Verschoor
’16 1-4 Arte Brueren
’38 1-5 Nancy Loth
’40 1-6 Aaike Verschoor

Startopstelling:
Anna Reitsma, Nancy Loth, Laura de Groen, Arte Brueren en Vesna Veltrop (C)

Wisselspelers:
Bianca Troost (k), Daniëlle Kortlever, Aaike Verschoor, Zoyla Barendse en Lotte Hopman.

–Voor meer informatie over het EK Futsal Vrouwen verwijzen wij u naar de pagina EK Futsal Vrouwen.–

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK